Tranzistoarele ROHM ultra-miniaturale oferă o viteză dublă

by donpedro

Rohm a extins familia de tranzistoare ultra-miniaturale de viteză şi putere mare cu patru noi componente care sunt de două ori mai rapide decât cele dezvoltate anterior în aceeaşi capsulă. În plus, noile tranzistoare oferă o arie de operare sigură (SOA) mult mai largă, având în acelaşi timp o capacitate de cinci ori mai mare de descărcare în tensiune.

Noile tranzistoare oferite în capsulele miniaturale MPT3 (SOT89) şi CPT3 (D-Pack) pot funcţiona la tensiuni de 60V şi curenţi de 3A şi sunt recomandate pentru aplicaţii în electronica automotive, echipamente de stocare optică, convertoare DC-DC şi în sursele în comutaţie. Dimensiunea mică a tranzistoarelor le recomandă în special pentru aplicaţiile portabile în care frecvenţa crescută de comutaţie ajută la extinderea duratei de viaţă a bateriei prin îmbunătăţirea randamentului conversiei de energie.
Noile tranzistoare PNP 2SA2071 şi 2SA2072 de la ROHM sunt oferite în capsulele MPT3 şi respectiv CPT3 şi au tensiunile colector-bază (VCBO) şi colector-emitor (VCEO) de 60V. Curentul de colector (IC) este de 3A în ambele cazuri. Tranzistoarele 2SC5824 MPT3 (SOT89) şi 2SC5825 CPT3 (D-Pack) sunt de tipul NPN cu tensiuni colector-bază (VCBO) şi colector-emitor (VCEO) de 60V şi curent de colector de 3A. Pentru toate tranzistoarele tON este de 30ns, iar tOFF este de 20ns.
Toate aceste componente sunt proiectate pentru operarea cu temperaturi ale joncţiunii de până la 150OC. Capsula MPT3 are o putere de disipare de 500mW (până la 2W pe radiator de aluminiu) în timp ce capsula CPT3 oferă o putere de disipare de 1.0W (până la 10W pe radiator de aluminiu).

www.comet.srl.ro

Adaugă un comentariu