Traductoare de curent cu bobină despicată (I)

by donpedro

În mod normal, senzorii de curent sunt proiectaţi cu o bobină şi o deschidere pentru conductorul primar. Pentru montarea traductorului este necesară, în acest caz, deconectarea barei sau a conductorului primar.
Traductoarele de curent LEM din seriile HOP, HT, HTR nu mai solicită nici o deplasare mecanică a barei sau a conductorului primar, fiind construite din două părţi.

Aceste serii corespund, printre altele, şi cerinţelor de măsurare a curentului în aplicaţii de alimentare în telecomunicaţii.

Bazate pe principiul efectului Hall în buclă deschisă, aceste serii acoperă necesarul în măsurătorile pentru curenţi primari nominali între 50A rms şi 2000A rms. Aceste traductoare, la fel ca toate traductoarele LEM, asigură măsurarea curenţilor fără contact.

Simplu şi uşor de montat, traductoarele din seriile HOP, HTR şi HT pot fi foarte importante pentru instalări suplimentare în echipamentele aflate deja în exploatare. Pentru montarea traductoarelor din seria HOP este foarte uşor de deschis/închis două şuruburi sau două clipuri. Pentru traductoarele din seriile HT şi HTR este şi mai uşor deoarece acestea au integrat în construcţie un clip de plastic.
Trebuie remarcat la aceste serii şi faptul că sunt disponibile variante de ferestre, atât pentru bara rectangulară, cât şi pentru cablu.

Principalele caracteristici ale acestor traductoare sunt:
măsurarea cu precizie a curenţilor de orice formă (c.a., c.c., impuls, formă complexă) cu izolare galvanică între circuitul primar (de forţă) şi circuitul secundar (electronic);
alimentare de la o sursă dublă de +/-15Vc.c.;
precizie tipică de +/-2% din curentul primar nominal;
semnal de ieşire: +/- 4V;
domeniu extins pentru gama temperaturii de lucru;
capacitate mare de suprasarcină, permiţând protecţia echipamentului secundar.

Pentru seria HT este disponibilă o gamă de traductoare cu ieşire 4 – 20mA, proporţională cu valoarea RMS a curentului primar.
Aceste traductoare sunt disponibile pentru curenţi primari de la 200A la 500A.

Tot pentru traductoarele din seria HT este disponibilă şi o gamă de traductoare cu ieşire în tensiune (0 – 5V) proporţională cu valoarea RMS a curentului primar. (HT200-SRUD, … HT500-SRUD).
În numărul următor vom aborda folosirea acestor traductoare în telecomunicaţii.

• Calea Plevnei 139B • 77131 • Bucureşti – 6 • România
• Tel: (021) 310.26.78; 314.24.46 • Fax: (021) 222.91.76; 222.91.79
• http://www.syscom.ro • E-mail: georgeb@syscom.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu