Șurubelnițe de precizie Wera cu caracteristici ESD

Instrumente pentru furnizorii de servicii, producători, profesioniști și pasionați.

by gabi

Uneltele de mână concepute pentru lucrul cu electronicele reprezintă o categorie specifică de produse care combină precizia cu o serie de caracteristici de alt tip, cum ar fi oprirea cuplului sau caracteristici electrostatice adecvate. Pentru a asigura o performanță optimă, cel mai bine este să vă bazați pe soluții de marcă.

Problema acumulării de sarcini electrostatice reprezintă o provocare serioasă în laboratoare, în atelierele de service pentru echipamente electronice și în alte instalații de fabricare sau prelucrare a circuitelor. Acest fenomen este bine cunoscut și dificil de eradicat.

Multe articole complet obișnuite folosite „în fiecare zi”, cum ar fi îmbrăcămintea exterioară sau accesoriile de birou, pot duce la o acumulare de sarcină electrostatică pe corpul uman. Diferența de potențial dintre o persoană și punctul de împământare se egalizează brusc în momentul apropierii sau al contactului. În cazul în care egalizarea are loc prin intermediul unui circuit electronic, există un risc diferit de zero ca un curent semnificativ să treacă prin componente, ducând la deteriorări permanente.

Pentru a minimiza șansele unui accident precum cel descris, se utilizează o serie de măsuri de protecție cunoscute în general sub denumirea de echipamente ESD (din limba engleză, electrostatic discharge) TME are o întreagă secțiune a gamei dedicată antistaticelor. Cu toate acestea, nu se limitează la accesorii. Instrumentele utilizate pentru muncă sunt, de asemenea, un factor foarte important. Componentele din plastic ale acestora (de exemplu, mânerele) ar trebui să fie fabricate cu materiale care reduc posibilitatea acumulării de sarcini, disipându-le.

Accesoriile marca Wera recomandată astăzi se numără printre aceste produse. Pe lângă specificațiile ESD, acestea se caracterizează, de asemenea, prin precizie ridicată, design ergonomic și versatilitate. Permit un control complet în timpul asamblării și dezasamblării dispozitivelor electronice, inclusiv controlul forței de strângere, evitând deteriorarea mecanică. Aruncați o privire la această gamă, care include șurubelnițe din seria bine-cunoscută și foarte apreciată Kraftform Micro®.

Șurubelnițe ESD de la Wera

Gama de șurubelnițe Wera

Wera este un furnizor de multe tipuri de unelte de mână pentru aplicații precum cele mecanice, auto sau chiar pentru lucrări de construcții. Cu toate acestea, portofoliul producătorului include, de asemenea, instrumente de înaltă precizie pentru inginerii electroniști. Printre acestea se numără șurubelnițele seria Kraftform Micro® special pregătite pentru nevoile tehnicienilor de service sau asamblatorilor de electronice de consum compacte, echipamente industriale și informatice etc. Acestea au un tijă lungă și subțire, un cap de mâner rotativ (pentru o presiune de strângere optimă) și marcaje clare, atât nominale (de exemplu, TX8 pentru soclu Torx® 8), cât și sub formă de pictograme. Aceste produse sunt disponibile în versiuni ESD, care diferă de cele standard prin compozitele utilizate pentru mâner.

Șurubelnițele Wera cu caracteristici antistatice sunt disponibile cu mâner hexagonal de 1/4 inch, cu mâner de tip HIOS sau tip „semilună”. Furnizorul oferă o gamă largă de sfaturi. Acestea sunt accesorii cu o lamă lungă, disponibile cu lame mici în formă dreaptă, Phillips și Pozidriv®, precum și Allen (hexagonală), Torx și Torx® PLUS.

Șurubelnițe dinamometrice

Un tip special de mânere de șurubelniță Wera sunt modelele echipate cu un mecanism de limitare a forței, adică șurubelnițe dinamometrice. Permit evitarea deteriorării componentelor fragile (panouri din plastic, laminate PCB) la fixarea acestora cu șuruburi, menținând în același timp o forță de strângere optimă și imobilizând toate părțile dispozitivului. Desigur, spre deosebire de cheile dinamometrice utilizate în ateliere, șurubelnițele de acest tip au o scală de reglare diferită. În acest caz, gama se extinde de exemplu, de la 20mNm la 60mNm (milinutonometri).

Aceste instrumente sunt mult mai precise – disponibile în variante de decuplare reglabilă, precum și în variante fixe, cu cuplu limită.

Set cu carcasă sau suport

Trebuie remarcat că achiziționarea unei singure șurubelnițe va fi mai mult o decizie întâmplătoare – căutarea unei șurubelnițe de dimensiuni specifice, în special a unei șurubelnițe de precizie, este totuși o situație rară. De obicei, clienții aleg să achiziționeze echipamente complete. De aici și gama largă de kit-uri pregătite de marca Wera.

Acestea sunt seturi adăpostite într-o carcasă cu compartimente – gândite pentru cei care lucrează “pe teren” sau care preferă să își țină uneltele într-un sertar, de exemplu. Al doilea grup este reprezentat de echipamentul de atelier, care este furnizat împreună cu un suport pentru a ajuta la păstrarea ordinii la locul de muncă.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu