Stații de lipit digitale pentru profesioniști

by donpedro

JBC Tools este un producător european de frunte de echipamente de lipit pentru domenii care necesită precizie și fiabilitate: operațiuni de service pentru echipamente electronice de precizie, linii de producție, universități, laboratoare în care se realizează prototipări. În catalogul TME putem găsi multe produse JBC Tools, însă facem eforturi permanente pentru a ne extinde oferta. În continuare vă prezentăm cele mai noi articole ale acestui producător, pe care le-am pus de curând în vânzare. Acest sortiment este disponibil direct din depozitele noastre, astfel încât timpul de livrare către clienții noștri este cel mai scurt posibil.

Stație de lipit JBC-CA-2QF

Stația JBC Tools cu alimentator de aliaj de lipit.

Stația JBC-CA-2QF cu puterea de 130W este echipată cu pistolul de lipit JBC-AP250-A cu alimentator de aliaj de lipit montat în mâner. Aceasta este una din multele facilități care permit lucrul eficient cu echipamentul. În stația de bază se află un afișaj LCD și un panou de control, destinat reglării temperaturii și navigării în meniu. În echipament sunt disponibile opțiuni de intrare automată în modul sleep și de decuplare automată după un timp de inactivitate programat, precum și de blocare a funcționării stației cu ajutorul unui cod PIN. Domeniul temperaturii de lucru este cuprins între 90°C și 450°C. Acesta permite lucrul cu aliaje de lipit atât cu plumb, cât și fără plumb, ceea ce înseamnă că stația este potrivită pentru condiții industriale. Echipamentul este prevăzut cu un compartiment integrat pentru curățătorul de vârfuri și cu un altul pentru vârfurile de rezervă, precum și cu o tijă pentru întinderea cablului pistolului de lipit.

Stația este prevăzută și cu conector USB, care are două scopuri. Primul este cel de actualizare software. Al doilea îl reprezintă posibilitatea de conectare a mai multor echipamente (prin HUB USB) la calculatorul care le gestionează. Astfel, cu ajutorul aplicației JBC Web Manager, este posibilă monitorizarea simultană a funcționării și a stării mai multor echipamente JBC.

Model echipat cu ciocan de lipit.

Stațiile de lipit JBC-CD-2BQF și JBC-CD-2SQF

Principala diferență între stația JBC-CD-2BQF și modelul descris anterior constă în tipul dispozitivului pentru lipit atașat. În acest caz, este vorba de ciocanul de lipit ergonomic JBC-T245-A. Greutatea acestuia nu depășește 115g. Echipamentul este potrivit pentru montarea componentelor SMD și a celor cu fixare prin inserție. La fel ca în cazul tuturor produselor descrise aici, elementul de încălzire se află în vârf. Vârfurile nu sunt livrate în set cu stația, însă în catalogul TME se află o ofertă completă de vârfuri de lipit.

Un alt produs JBC cu posibilități și funcționalități asemănătoare, echipat și el cu ciocan de lipit, este stația JBC-CD-2SQF. Aceasta se distinge prin puterea mai mică (40W), care este ideală pentru lipirea componentelor SMD mai mici. Acest lucru este important în special în ateliere, unde funcționează mai multe echipamente în același timp.

Repararea circuitelor cu stațiile JBC Tools

În oferta TME se află și două stații destinate lucrărilor de reparații standard și construirii de prototipuri. Deși funcționalitatea stației în sine nu diferă de posibilitățile mai sus menționate, în seturi sunt incluse alte unelte.

Stație de dezlipit cu pompă de absorbție.

În cazul JBC-CP-2QF, este vorba de microclești, în care se află două vârfuri standard. Cu acest capăt sunt posibile încălzirea simultană a componentei (în principal, SMD) din ambele părți, precum și scoaterea din placa PCB. Acest lucru este util în special la înlocuirea componentelor foarte mici, care suferă avarii relativ frecvent, de exemplu a condensatoarelor. Însă, dacă utilizăm vârfuri profilate în mod corespunzător, este posibilă și demontarea altor circuite, mai complexe, cu terminale amplasate pe laturile opuse ale carcasei (tranzistoare, stabilizatoare de tensiune, mici circuite integrate în carcasă SOP etc.).

Stație cu aer cald JBC Tools.

Cea de-a doua stație destinată demontării (reparării) circuitelor este modelul JBC-CS-2F. Este un exemplu de stație de dezlipit profesională, proiectată pentru o funcționare continuă, ergonomică, în primul rând pentru înlocuirea componentelor de pe circuitele imprimate. În afara stației de bază, produsul este echipat cu pompă pentru absorbția aliajului de lipit, modul de vacuum (cu posibilitatea așezării sub stație), precum și recipiente suplimentare pentru materialul de lipit și instrumente pentru curățarea acestora. Sunt incluse și un set de vârfuri pentru pompa de absorbție cu diferite diametre și filtre suplimentare de aer montate în modulul de aspirație.

Stație profesională Hot Air de la JBC Tools

Ultimul dintre noile echipamente JBC Tools din oferta noastră este stația JBC-JNASE-2A. Este o soluție de cel mai înalt nivel, destinată reparării elementelor electronice de precizie (de exemplu, circuitele telefoanelor, calculatoarelor, circuitelor IoT etc.). Echipamentul este prevăzut cu reglarea digitală a temperaturii și forței de suflare, precum și cu o serie de funcții de protecție (decuplare automată, blocare cu cod). Conectorul termocuplă permite conectarea unei sonde termice, cu ajutorul căreia stația poate monitoriza temperatura elementului lipit, pentru a preveni supraîncălzirea acestuia. Modelul JBC-JNASE-2A este echipat și cu un extractor cu vacuum, care ajută la montarea și demontarea micilor componente SMD.

Mai trebuie subliniat faptul că, în majoritatea stațiilor de lipit menționate (inclusiv în stațiile cu aer cald), firma JBC Tools a inclus un sistem comod de înlocuire a vârfurilor și duzelor. Chiar fără răcirea acestora. Operațiunea se efectuează cu o singură mână, cu ajutorul unui suport special – fapt demonstrat în videoclip:

Transfer Multisort Elektronik   |   https://www.tme.eu

 

 

 

Articol creat de TME

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu