Soluții de comunicații de date 3G și 4G oferite de Quectel în România prin Comet Electronics

by donpedro

CometElectronics_EA0716_Fig-1Quectel Wireless Solutions are o abordare în cinci pași pentru a oferi clienților săi cel mai bun seviciu:

1. În faza de concepție – Studiază aplicația clientului și oferă produsul/produsele compatibile cu aplicația.
2. În faza de design – Recomandă soluții pentru partea de RF a plăcii și oferă suport software pentru dezvoltarea aplicației
3. În faza de prototip – Recomandă furnizori și oferă mostre
4. În faza de testare RF/EMC – oferă laboratoarele sale de cercetare pentru testarea RF/EMC
5. În faza de producție – oferă garanție pentru module și suport post-garanție

CometElectronics_EA0716_RoadmapÎn portofoliul de produse de comunicații celulare Quectel Wireless Solutions are modem-uri 2G, 3G și 4G. S-a încercat ca trecerea de la o generație la următoarea să se poată face într-un mod cât mai facil, astfel că multe din modulele ce aparțin unei generații noi sunt compatibile pin-la-pin cu modulele din vechea generație sau cel puțin au aceeași amprentă pe placă. În acest fel, pentru clienții Quectel Wireless Solutions efortul de re-design pentru migrarea la noile tehnologii este minim.
Având în vedere că peste 70% din angajații din sediul central lu­crea­ză în departamentul de cercetare și dezvoltare, Quectel Wireless Solutions este lider în dezvol­tarea noilor tehno­logii pentru modem -urile LTE. Astfel, încă din 2015 a fost lansat pe piață modemul EC20 – Cat3, iar anul acesta se vor lansa pe piață încă două modem-uri: EC21 – modem Cat1 cu cost redus și EC25 – modem Cat4. Pentru 2017, este pla­ni­ficată lansarea a încă două modem-uri: EG91 – un modem Cat1 pentru aplicații LTE ce nu au nevoie de volum mare de date transmise și un modem din seria EC2x ce va funcționa în Cat9 – data de apariție a acestui modem este condiționată de stabi­lirea condițiilor de func­­ționare a noii categorii.
Tot la sfârșitul anului vii­tor, va fi lansat și un modul low-cost low-speed low-power pentru transmisia de date de volum mic în tehnologie LTE.

M95 – Modem 2G quad-band cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piață.
CometElectronics_EA0716_M95-1Pentru aplicații în care nu este necesară folosirea tehnologiei 4G, Comet Electronics împreună cu Quectel Wireless Solutions vă oferă modulul M95. Acesta este un modul cu capsulă de tip LCC cu dimensiuni reduse, cu consum foarte mic de putere și gamă extinsă de temperaturi de funcționare.
Capsula de tip LCC permite lipirea și repararea facilă a modulului. Consumul de putere poate scădea până la 1,3mA. Acest modul include și tehnologia QuecFOTA prin care se poate face actualizarea firmware-ului de la distanță. Caracteristici suplimentare, cum ar fi stiva de protocoale TCP/IP integrată, multiplexor serial și set de comenzi AT îmbunătățit garantează transmisia rapidă și sigură de date, voce și SMS-uri prin rețeaua GSM/GPRS.
Dimensiunea sa mică și un consum ultra redus de putere face din M95 o platformă eficientă, ieftină și potrivită pentru o gamă largă de aplicații M2M, cum ar fi VTS, PDA industrial, POS Wireless, Smart Metering și multe alte aplicații M2M.

EC20 & EC21 – module LTE de ultimă generație disponibile pentru dezvoltatori
EC20 este unul din cele mai noi module de la Quectel Wireless Solutions care oferă conectivitate LTE de standard Cat4 pentru aplicații ce au nevoie de viteză mare de transfer. Acest modul poate fi comandat în următoarele versiuni în funcție de combinația de benzi:

CometElectronics_EA0716_EC20_45EC20-E:
B1/B3/B5/B7/B8/B20@LTE,
B1/B5/B8@UMTS,
850/900/1800/1900MHz @GSM

EC20-A:
B2/B4/B5/B12/B17@LTE,
B2/B4/B5@UMTS,
850/1900MHz@GSM

EC20-C:
B1/B3/B8@FDD-LTE,
B38/B39/B40/B41@TDD-LTE,
B34/B39@TDSCDMA,
B1/B8@UMTS,
900/1800MHz@GSM

Pentru LTE FDD, modulele EC20 oferă o viteză de transfer de 100Mbps Download / 50Mbps Upload, iar în LTE TDD de 61Mbps Download / 18Mbps Upload. Păstrând conceptul de compatibilitate al Quectel Wireless Solutions, acest modul este într-o capsulă de tip LCC compatibilă cu modulul 3G UC20. Modulul are o gamă largă de funcționalități și interfețe: USB/UART/USIM/PCM/ADC/RESET/ NETLIGHT/eCall și funcționează într-o gamă extinsă de temperatură (-40 … +85 grade Celsius).
Modulul EC20 are inclusă funcția E-Call, funcție ce permite apelarea directă și automată a sistemelor de urgență în cazul unor accidente. Prin acest sistem, în momentul producerii unui accident, modemul trimite automat echipajelor de urgență poziția autovehiculului pentru ca acestea să intervină chiar și în cazul în care persoanele implicate nu pot apela.
O altă funcționalitate inclusă în acest modul este QuecLocator. Prin QuecLocator se poate face poziționarea geografică a modemului folosind doar conexiunea de internet. Modemul se va conecta la un server al Quectel Wireless Solutions ce îi va transmite poziționarea în funcție de celulele GSM din apropiere.
Funcția DFOTA (Delta Firmware Upgrade Over The Air) va permite actualizarea firmware-ului de la distanță doar prin transmiterea diferențelor între firmware-ul vechi și cel nou. Această funcționalitate reduce traficul de date complementar.

CometElectronics_EA0716_EC21De asemenea, în modem sunt incluse și drivere USB pentru Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10, Linux și Android/ eCall. Modemul EC20 include și receptor de semnal GNSS (GPS și GLONASS).
În interiorul modulului EC20 există un receptor de la Qualcomm – gpsOne Gen8 care permite urmărirea simultană a ambelor sisteme de sateliți de poziționare: GPS și GLONASS. Modemul are și un sistem denumit DPO (Dynamic Power Optimization), sistem ce activează conexiunea la sateliții de poziționare doar la anumite momente, realizând poziționarea prin calcule între acele momente. Acest sistem reduce considerabil consumul modulului pentru aplicațiile alimentate de baterii.
Modulul EC20 se poate comanda și montat pe o plăcuță adaptoare pentru conector Mini PCIe cu conectori pentru antene.
Modemul EC21 este varianta de viteză redusă a modemului EC20. Acest modem se înca­drea­ză la Cat1 având viteze de transfer de 10Mbps Download / 5Mbps Upload.
Această variantă se pretează aplicațiilor ce nu au ne­voie de viteză mare de transfer, astfel reducându-se costul modemului.

Modulul multi-mode SC20 îmbină comunicația LTE cu Wi-Fi și Bluetooth
CometElectronics_EA0716_SC20-varSeria SC20 este noua generație de module inteligente multi-mode LTE Cat.4 Quectel cu sistem de operare înglobat Android 5.1 Lollipop. Această serie oferă comunicație fără fir cu rază scurtă prin Wi-Fi 802.11b/g/n și BT4.1 LE și oferă rată de transmisie de date de până la 150 Mbps. Este ideală atât pentru aplicații industriale cât și de consum care necesită rată mare de transfer de date și acces la internet de mare viteză.
SC20 are implementată tehnologia MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) care, împreună cu o tehnologie de antenă de ultimă generație îl face capabil să transmită mai multe fluxuri de date pe mai multe transmițătoare către mai multe receptoare. Antenele de la fiecare capăt al circuitului de comunicații sunt combinate pentru a minimiza erorile și pentru a optimiza viteza de date. Modulul combină, de asemenea, o conectivitate wireless de mare viteză, cu comunicația multi-constelație și de înaltă sensibilitate GPS + GLONASS + Beidou pentru poziționare rapidă și cu precizie ridicată. Un set bogat de interfețe (cum ar fi LCD, aparat de fotografiat, Touch Panel, MIC, SPK, UART, USB, I2C) și diversitatea de drivere (drivere USB pentru Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 / 8.1, Linux) extinde aplicabilitatea modulului la o gamă largă de aplicații M2M, cum ar fi CPE, POS-uri fără fir, contorizare inteligentă, router, card de date, telefon auto, semnătură digitală, panou de alarmă și industria PDA.

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic


Comet_new_logoComet Electronics
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090
Fax: 021 243 4090
www.comet.srl.ro
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și