Soluția MT8000A NSA de la Anritsu este disponibilă acum cu RTS65 de la Bluetest pentru măsurători LTE & 5G FR1/FR2 OTA

by donpedro

Anritsu Corporation a anunțat că a extins parteneriatul cu Bluetest AB din Suedia, pentru a oferi o nouă soluție de testare, unificată, pentru măsurători OTA (Over-The-Air) pentru terminale mobile 5G.

Anritsu și Bluetest colaborează strâns de mult timp în ceea ce privește măsurătorile LTE/5G FR1 (banda sub-6 GHz) și FR2 (mmWave) CATR OTA bazate pe sistemul de testare RTS65 OTA de la Bluetest, dar acest parteneriat extins oferă avantaje suplimentare prin susținerea noii soluții NSA prin utilizarea unui singur instrument de testare RF – MT8000A – de la Anritsu, pentru terminale mobile 5G cu scopul de a implementa noi măsurători LTE & 5G (FR1, FR2) OTA.

În general, pentru măsurătorile LTE OTA era necesar un analizor de comunicații RF, separat, MT8821C, dar noua soluție unificată facilitează măsurătorile LTE, 5G FR1 și 5G FR2 folosind o singură cameră de testare OTA și un singur instrument, Anritsu MT8000A, ceea ce duce la costuri mai mici pentru dezvoltatorii de terminale LTE/5G, precum și pentru testele de acceptare a operatorului (Carrier Acceptance Tests – CAT) într-un mediu de testare LTE/5G OTA. În plus, sistemul unificat mai mic economisește, de asemenea, spațiu prețios în laborator.

Schema soluției de testare unificate

Această soluție este compusă din dispozitivele MT8000A de la Anritsu și RTS65 de la Bluetest. (Optional poate fi folosit și MT8821C).

Stația de testare pentru comunicații radio MT8000A este o platformă de testare 5G ‘all-in-one’ care suportă teste parametrice și de protocol RF, teste funcționale și de aplicație, validarea caracteristicilor fasciculului și multe altele. Aceasta suportă funcții de emulare a stației de bază de tip NSA (Non-Standalone) și SA (Standalone) pentru dezvoltarea de chipset-uri și dispozitive LTE/5G care suportă atât FR1, cât și FR2. Echipamentul MT8000A este utilizat pe scară largă pentru teste RF tradiționale și OTA pentru a evalua performanța dispozitivelor LTE/5G.

Dispozitivul de testare RTS65 (Reverberation Test System) OTA de la Bluetest optimizează timpul necesar pentru măsurătorile OTA pentru a îmbunătăți productivitatea în domeniul cercetării și dezvoltării. Acesta suportă măsurători 5G MIMO pe FR1 și FR2, inclusiv benzile mmWave de 28 și 39-GHz. Designul său unic, cu ambele medii RIMP (Rich Isotropic MultiPath) și CATR (Compact Antenna Test Range), permite măsurători MIMO multipurtătoare, precum și măsurători direcționale pe FR2. În plus, computerul de măsurare încorporat, cu interfață cu ecran tactil, ajută la simplificarea controlului și monitorizării rezultatelor măsurătorilor. Prin utilizarea dispozitivelor MT8000A și a RTS65 pentru a configura un mediu de dezvoltare eficient cu teste RF TRx, stație de bază simulată și funcții de monitorizare a rezultatelor testelor se obțin soluții de măsurare OTA cost eficiente pentru dispozitivele mobile LTE și 5G FR1/FR2.

Bluetest AB
ANRITSU

S-ar putea să vă placă și