Sistemul de operare Linux Bluecat

by donpedro

LynuxWorks™ Inc. a fost ales ca furnizor pentru sistem de operare embedded (OS) pentru Military R-Gator™, un vehicul autonom de teren fără oameni la bord, dezvoltat de iRobot Corp. şi John Deere. iRobot utilizează LynuxWorks BlueCat® Linux®, un sistem de operare embedded tip comercial bazat pe nucleu Linux 2.6, pentru sistemele de control, navigare şi evitare de obstacole ale Military R-Gator.
R-Gator este construit pe platforma unui vehicul utilitar militar John Deere M-Gator™ înzestrat cu tehnologia robotică a iRobot. R-Gator este un vehicul de teren inteligent, fără personal uman, ce poate efectua autonom operaţiuni militare periculoase precum: misiuni de recunoaştere, intervenţie rapidă, pază a perimetrului, transport de materiale/muniţii/alimente şi multe altele.
Bazat pe nucleu Linux 2.6, BlueCat Linux reprezintă o implementare a modelului îmbunătăţit Linux pentru utilizarea în sisteme embedded începând de la sisteme mici de larg consum până la sisteme mari de tip multiprocesor. Cu ajutorul BlueCat Linux, iRobot poate utiliza un sistem de operare stabil şi sigur COTS (commercial-off-the-shelf).

LynuxWorks www.lynuxworks.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu