Sistemul de dezvoltare EasyPIC6

by donpedro

MikroElektronika oferă o gamă largă de instrumente de dezvoltare şi produse conexe şi care sigur vor face ca ingineri, studenţi şi alţi utilizatori începători de microcontrolere PIC® să-şi examineze portofelele, economiile sau bugetul — preţul este atractiv! Suntem mândri să vă prezentăm EasyPIC™6, unul dintre kit-urile de dezvoltare de marcă de la MikroElektronika.

DESCRIERE GENERALÃ EASYPIC™6
EasyPIC™6 este un sistem de dezvoltare complet pentru dezvoltarea şi testarea de aplicaţii pentru microcontrolerul PIC®. Acest instrument furnizează o platformă de dezvoltare completă de calitate ridicată care suportă dispozitive PIC® (P10, P12, P16 şi P18). Dispunând de circuite electronice integrate precum: programator USB2.0 cu suport mikroICD, controler Touch Panel, Tastatură, Port Expander, afişaj Serial COG, suport DS1820 şi multe altele, Placa EasyPIC™6 oferă multe funcţii practice pentru ca utilizatorii să dezvolte diverse aplicaţii embedded utilizând cele mai populare componente în produse electronice.

PROGRAMATOR ON-BOARD USB 2.0 CU DEPANATOR IN-CIRCUIT
EasyPIC™6 dispune de un programator PIC® care se poate conecta prin cablu USB la PC-ul dumneavoastră. Circuitul programatorului beneficiază de funcţia importantă de a comuta complet pinii MCLR, PGC şi PGD, astfel ca aceştia să mai poată fi utilizaţi în proiectul dumneavoastră.
Acesta este un sistem excelent care permite utilizarea completă a TUTUROR pinilor PIC® în orice moment, programatorul preluând controlul lor doar în timpul progra­mării, iar totul este complet automat. Programatorul dispune de asemenea un depanator hardware ICD integrat care rulează sub acelaşi conector USB şi este inclus ca standard în toate compilatoarele MikroElektronika pentru PIC.
Programatorul este foarte uşor de utilizat pentru începători. Vă scrieţi codul sursă într-unul din compilatoarele Mikro Elektronika (compilatorul mikroC, mikroBasic sau mikro Pascal PRO) de pe PC-ul dumneavoastră, şi vă progra­maţi PIC® utilizând EasyPIC®6 (în aproximativ 10 se­cunde!!) apoi programul dumneavoastră începe să func­ţioneze instantaneu. Acest lucru permite construirea şi modificarea foarte rapidă a proiectelor.
Notă: Puteţi utiliza orice compilator sau asamblor care produce format hex intel standard şi foloseşte doar softul Windows PICFlash™ gratuit pentru a încărca fişierul .HEX în EasyPIC™6.

PERIFERICE ELECTRONICE INTEGRATE
La baza plăcii EasyPIC™6 stă PIC16F887 în capsula sa DIP cu 40 de căi.
Totuşi aceasta se poate înlătura — în afara soclului DIP40, sunt disponibile pe placă şi soclurile DIP20, DIP18, DIP14 şi DIP8 pentru PIC-uri cu număr mai mic de pini. PIC-ul este total accesibil cu toate porturile sale legate nu numai la conectori şi grilele de comutare DIP, dar şi la LED-uri pentru vizualizarea facilă a stărilor logice în timpul rulării programului. Intrarea porturilor digitale este uşor de simulat cu ajutorul a 36 de butoane etichetate cu numele pinilor porturilor. Intrările pot de asemenea fi simulate prin Tastatură 4×4 şi Tastatură Meniu. Măsurarea analogică poate fi realizată cu pinii PIC RA0-RA4 pe capul de pin şi potenţiometrul de pe placă pentru a simula niveluri analogice discrete între 0 şi 5V. Pentru o conectivitate mai mare, placa are conectori RS232, PS/2, USB şi un ICD Extern.

SUPORT PENTRU DIVERSE DISPLAY-URI
În scopul afişării de mesaje vizuale, placa conţine un display serial COG, capabil să afişeze mesaje text. În plus, placa suportă display de caractere LCD 2 × 16 standard. Pentru mesaje vizuale avansate poate fi plasat un LCD Grafic 128 × 64 on-board.
Ca dispozitiv de intrare poate fi utilizat un display LCD Grafic combinat cu panou tactil.

DOCUMENTAÞIE COLOR CUPRINZÃTOARE
Documentaţia color, prezintă toate secţiunile EasyPIC™6 clar explicate cu diagrame color. Există de asemenea şi alte manuale: manuale asupra secţiunii programatorului PICFlash™, a depanatorului şi o diagramă schematică completă. Aceste manuale furnizează o sursă de informaţie care este precisă, clară, cu demonstraţii şi exemple care pot fi puse într-un context de proiecte în viaţa reală, ceea ce face această documentaţie comprehensivă şi uşor de folosit.

void main() {

Lcd_Init();
Lcd_Cmd(LCD_CLEAR);
Lcd_Cmd(LCD_CURSOR_OFF);
Lcd_Out(1, 1, “Temperature:”);
// Print degree character, ‘C’ for centigrades
Lcd_Chr(2, 13, 223);
Lcd_Chr(2, 14, ‘C’);

//— main loop

MEDIU DE LUCRU INTUITIV
EasyPIC™6 furnizează un mediu de lucru intuitiv, număr mare de periferice cu multe exemple utile, instrumente adiţionale care cresc productivitatea şi facilitează dezvoltarea, suport rapid de încredere şi manuale. Puteţi compara EasyPIC™6 cu orice alt instrument de dezvoltare prezent pe piaţă şi veţi descoperi că un astfel de instrument pentru dezvoltare uşoară nu poate fi găsit nicăieri altundeva. Kit-ul şi instrumentele software furnizate reuşesc reducerea dificultăţilor hardware ajutând la concentrarea asupra software-ului şi înţelegerii şi optimizării codului PIC®.

PLÃCI ACCESORIU
Plăcile accesoriu permit studenţilor sau inginerilor să practice şi să exploreze uşor capabilităţile microcontrolerelor PIC cu dispozitive periferice cum sunt: ADC, DAC, CAN, Ethernet, IrDA, MP3, RS485 şi multe altele.
Utilizarea acestor plăci este destul de simplă. Trebuie doar conectată placa accesoriu, încărcat un exemplu pe microcontrolerul PIC® şi se începe dezvoltarea dispozitivului.

COMPILATOARE INCLUSE
Versiuni DEMO complet funcţionale ale compilatoarelor mikroC PRO pentru PIC®, mikroBasic PRO pentru PIC® şi mikroPascal PRO pentru PIC® sunt expediate cu placa. În versiunea demo, ieşirea hex este limitată la 2k de cuvinte program. Aceste compilatoare vin cu exemple care vă vor arăta cum să conectaţi uşor microcontrolerul PIC® cu alte componente periferice sau dispo­zitive când vă dezvoltaţi dispozitivele prototip. Fiecare exemplu conţine descriere detaliată şi comentarii asupra programului. Codurile de înregistrare pentru aceste compilatoare pot fi obţinute online de la MikroElektronika.

SUPORT TEHNIC GRATUIT PE VIAÞÃ
Ne gândim întotdeauna cu un pas înaintea utilizatorilor noştri pentru a le prezenta cele mai bune soluţii înainte ca aceştia să lanseze problema. MikroElektronika ştie cât de important este să te poţi baza pe cineva în momente grele ale unui proiect, confruntat cu termene limită sau atunci când se doreşte răs­punsul la o simplă întrebare de bază care blo­chează proiectul o vreme. Înţelegem cât de important este acest lucru pentru oameni şi astfel Departamentul nostru de Suport este unul dintre stâlpii de bază ai companiei. MikroElektronika oferă suport tehnic gratuit pe viaţă, astfel că dacă ceva merge prost, vom fi pregătiţi şi doritori să vă ajutăm!

GAMÃ LARGÃ DE MICROCONTROLERE PIC SUPORTATE
SISTEMUL DE DEZVOLTARE EASYPIC™6 SUPORTÃ O GAMÃ LARGÃ DE MICROCONTROLERE CARE NUMÃRÃ PESTE 120 DE MICROCONTROLERE PIC®. MICROCONTROLERELE PIC® NOI LANSATE VOR FI SUPORTATE CU NOI VERSIUNI DE SOFTWARE PICFLASH™, ACTUALIZAT ÎN MOD REGULAT.

CEA MAI MARE VALOARE A BANILOR
LA $139 (PLUS P&P ŞI OPÞIUNI) EASYPIC™6 DÃ O BUNÃ
VALOARE BANILOR. DE ASEMENEA, DACÃ VEÞI COMANDA PLACA CU UNUL DIN CELE PATRU COMPILATOARE (COMPILATORUL mikroC, mikroBASIC SAU mikroPASCAL PRO),
COMPILATOARELE VÃ VOR COSTA CU PÂNÃ LA 25% MAI PUÞIN. CREDEM CÃ ACEASTA REPREZINTÃ CEA MAI BUNÃ VALOARE BANILOR DE PE PIAÞÃ.

Copyright ©2010 MikroElektronika. Toate drepturile rezervate. MikroElektronika, logo-ul MikroElektronika şi alte mărci comerciale MikroElektronika sunt proprietatea MikroElektronika. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea respectivilor deţinători.

GET IT NOW – www.mikroe.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu