Sisteme multifuncționale master

by donpedro

IO-Link semnifică instalarea „plug-and-play” în tehnologia de automatizare. În contextul unor procese de producție și instalații din ce în ce mai complexe, în care se colectează și se conectează în rețea tot mai multe date, standardul de comunicare asigură o transparență maximă de la nivelul senzorului-actuatorului până în cloud.

Modulele fieldbus MVK Pro și Impact67 Pro cu grad de protecție IP67 extind portofoliul IO-Link al Murrelektronik. Acestea sunt compatibile cu toate protocoalele comune sau cu utilizarea independentă de magistrala de câmp și oferă un curent de ieșire de 4A la port, diagnosticare încorporată și carcase robuste. 

Murrelektronik și-a extins portofoliul de produse IO-Link cu modulele fieldbus MVK Pro și IMPACT67 Pro, cu grad de protecție IP67. Noile module au 8 porturi master multifuncționale, iar datorită porturilor M12 codificate L pot produce curenți cu valori ridicate și sunt compatibile cu protocoalele Ethernet PROFINET, EtherNet/IP și EtherCAT. Este posibilă chiar și utilizarea independentă de magistrala de câmp, prin intermediul OPC UA, MQTT, JSON REST API – datorită interfeței SMI (Standardized Master Interface) deja integrată. În ansamblu, aceste dispozitive reduc costurile și cresc productivitatea, oferind în același timp noi opțiuni pentru service și întreținere. Timpii de instalare și de punere în funcțiune sunt scurtați, deoarece aceste module pot înlocui dulapurile de control complex cablate și care ocupă mult spațiu.

Pe lângă datele pure de proces (I/O), noile module MVK Pro și IMPACT67 Pro oferă, în plus, date de diagnosticare suplimentare (tensiune, curent și temperatură) pentru fiecare port, precum și pentru întregul modul. Acest lucru permite operatorilor să detecteze anomalii și să își optimizeze procesele cu ajutorul analizei datelor. Datorită protocoalelor IIOT, acest lucru este standardizat și nu necesită un controler.

Porturile A/B integrate sunt cu adevărat polivalente: Funcția poate fi configurată la fiecare pin – IO-Link, DI, DO, DIO sau o combinație a acestora. Comutarea automată a tensiunii de alimentare înseamnă că este utilizată întotdeauna alimentarea corectă, alimentarea actuatorului pentru DO-uri și alimentarea senzorului pentru DI-uri. Dispozitivele cu un consum mai mare de energie sunt, de asemenea, alimentate direct din modul. Datorită puterii nominale de 4A pe fiecare port, pentru astfel de dispozitive este eliminată necesitatea unei surse de alimentare externe. Porturile M12 codificate L permit conectarea în lanț și furnizează până la 2 × 16 A putere, ceea ce simplifică instalarea și reduce traseele de cabluri. O carcasă din plastic și una din metal și clasificarea IP67 asigură robustețea acestor module master.

Modulele fieldbus MVK Pro și IMPACT67 Pro completează portofoliul larg de produse IO-Link de la Murrelektronik: de la master la hub, convertoare și dispozitive până la tehnologie de conectare. În calitate de furnizor de sisteme, Murrelektronik oferă tot ceea ce este necesar pentru interconectarea sistemului de control la nivelul senzorilor/actuatoarelor cu ajutorul IO-Link. Totul este proiectat pentru a funcționa împreună, este optimizat pentru aplicație și provine de la o singură sursă.

Pentru mai multe informații, accesați pagina: https://www.murrelektronik.ro/ro/produse-domenii/produse/sisteme-io/detail/product/mvk-pro-si-impact67-pro/

Murrelektronik GmbH
Tel.: +43 1 7064525-0 | Fax: +43 1 7064525-300
info@murrelektronik.at
https://www.murrelektronik.ro

Aurocon_EA0714_Murr_Logo

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu