Silicon Labs simplifică proiectele de sisteme de măsurare cu software-ul WIRELESS M-BUS

by donpedro

Silicon Labs a lansat o soluţie software cuprinzătoare, destinată să simplifice dezvoltarea de dispozitive de măsurare inteligente conectate fără fir pentru

electricitate, gaz, apă şi căldură, soluţie ce are la bază standardul Wireless M-Bus. Software-ul Wireless M-Bus al Silicon Labs completează produsele companiei şi anume microcontrolere, circuite integrate cu funcţii wireless şi kit-uri de dezvoltare pentru piaţa în rapidă creş­tere a dispozitivelor de măsurare inteligente, precum şi a reţelelor de dis­po­zitive inteligente.
Conectivitatea wireless oferă o tehnologie de comunicaţie scalabilă şi uşor de implementat pentru numeroase aplicaţii de sisteme de măsurare inteligente. Specificaţiile Wireless M-Bus, bazate pe standardul european EN13757-4, se referă la comunicaţia RF fără întreruperi sub-GHz între diferite tipuri de dispozitive de măsurare utilităţi, concentratoare de date, dispozitive de citire mobile şi repartitoare de căldură. Soluţia software Wireless M-Bus oferită de Silicon Labs include un pachet cuprinzător de protocoale wireless sub-GHz care suportă modurile S (868 MHz), T (868 MHz), C (868 MHz) şi N (169 MHz) de la nivel fizic la nivelul aplicaţiei.
Pachetul de protocoale include interfaţa de acces bazată pe API pentru nivelele de aplicaţie şi de legături de date extinse. Software-ul include o interfaţă de comandă serială opţională pentru a permite controlul soluţiei Wireless M-Bus de la un procesor gazdă extern. Software-ul Wireless M-Bus este disponibil în format cod binar/obiect pentru transceiverele RF Si446x EZRadioPRO® sub-GHz de la Silicon Labs, precum şi MCU-ul economic ener­getic bazat ARM, EFM32™ Leopard Gecko pe 32-biţi. Pachetul software include documentaţie API completă, scripturi pentru nivel fizic, rapoarte de test, ghid de pornire rapidă şi unelte de evaluare pentru utilizare pe PC. Codul sursă este disponibil printr-un contract de licenţiere separat.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și