Silicon Labs lansează microcontrolerul cu cel mai bun randament energetic din lume bazat pe nucleul ARM Cortex-M0+ Core

by donpedro

Silicon Labs lansează microcontrolerele pe 32-biţi bazate pe procesorul ARM® Cortex®-M0+ cu cel mai bun consum energetic din industrie. Familia de microcontrolere EFM32™ Zero Gecko MCU a

fost proiectată să ofere cel mai mic consum de energie pentru o gamă largă de aplicaţii portabile precum dispozitive mobile din domeniul sănătăţii, produse pentru fitness, ceasuri inteligente, activităţi de urmărire, contoare inteligente, sisteme de securitate şi reţele de senzori wireless precum şi sisteme alimentate de la surse de energie neconvenţionale. Zero Gecko este cel mai recent produs care face parte din portofoliul EFM32 Gecko proiectat de Energy Micro. Noua familie include 16 microcontrolere cost eficiente şi a fost proiectată de la zero pentru a obţine cel mai mic posibil consum de energie pentru dispozitivele destinate aplicaţiilor IoT – Internetul lucrurilor.
Microcontrolerele EFM32 Zero Gecko oferă cel mai sofisticat management energetic din industrie, dispunând de 5 moduri de energie care permit aplicaţiilor să rămână într-o stare energetică optimă, reducând cât mai mult posibil timpul în care dispozitivul se află în modul activ cu cel mai mare consum de energie. În modul “deep-sleep”, microcontrolerele Zero Gecko oferă cel mai mic consum de curent de standby din industrie – 0.9μA – la 32.768kHz RTC, stare de retenţie RAM/CPU, detecţie cădere de tensiune şi circuite active power-on-reset.
Consumul de energie în modul activ scade până la valoarea de 110µA/MHz în timp ce procesorul execută din memoria flash algoritmi de căutare la viteza de 24MHz. Consumul de curent este mai mic de 20nA în modul de oprire.
Microcontrolerele EFM32 reduc şi mai mult consumul de energie datorită timpului de trezire de numai 2-microsecunde din modul standby.
La fel ca toate produsele EFM32 Gecko, microcontrolerele Zero Gecko includ cea mai bună caracteristică de economisire a energiei, numită Peripheral Reflex System (PRS) care îmbunătăţeşte semnificativ eficienţa energetică la nivel de sistem. PRS monitorizează evenimentele complexe şi permite diferitelor peri­ferice ale microcontrolerului să comunice direct între ele sau autonom, fără a implica unitatea centrală. Beneficiind de PRS, un microcontroler EFM32 poate superviza o serie de evenimente specifice care pot apărea înainte de trezirea unităţii centrale (CPU) păstrând atât timp cât este posibil nucleul procesorului Cortex-M0+ într-un mod standby de economisire a energiei şi reducând consumul total de energie al sistemului.
Foarte multă periferie analogică de precizie cu caracteristici de economisire a energiei integrată în microcontrolerele EFM32 Zero Gecko se regăseşte şi în popularele dispozitive produse de Silicon Labs precum Tiny Gecko, Giant Gecko şi Wonder Gecko. Aceste periferice cu consum redus de energie includ un comparator analogic, un comparator de tensiune de alimentare, un senzor de temperatură integrat şi un convertor analog/digital (ADC) de 12-biţi cu un consum de curent de 350μA la o rată de eşantionare de 1MHz.
Dispozitivele EFM32 Zero Gecko sunt singurele microcontrolere Cortex-M0+ de pe piaţă care integrează un convertor digital/analog programabil în curent (IDAC). Acest chip de precizie analogic (IDAC) generează un curent de polarizare de la 0.05-64µA cu o suprasarcină de numai 10nA.

Silicon Labs
www.silabs.com/zero-gecko

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu