Silicon Labs accelerează timpii de proiectare cu ajutorul kit-ului de dezvoltare Wonder Gecko MCU

by donpedro

Silicon Labs a lansat pe piaţă kit-ul de dezvoltare şi aplicaţia software demo pentru familia de microcontrolere (MCU) EFM32 Wonder Gecko care a fost creată de Energy Micro, companie recent achiziţionată de Silicon Labs. Linia Wonder Gecko MCU se bazează pe procesorul ARM® Cortex™-M4 care oferă un set complet de instrucţiuni DSP şi include de asemenea o unitate hardware FPU (floating point unit – unitate în virgulă mobilă) pentru a obţine performanţe de calcul superioare. Kit-ul de dezvoltare şi exemplele software sunt destinate pentru a ajuta inginerii embedded să lucreze cu controlere de semnal digital de 32-biţi care conţin nuclee de calcul extrem de performante şi având în acelaşi timp un consum de putere în modul standby extrem de scăzut.
Pentru a accelera timpul de proiectare, kit-ul de dezvoltare EFM32 include atât un depanator J-Link cât şi demo software precum:

• Un pre-amplificator audio cu egalizor care digitizează mai întâi semnalul audio cu ajutorul unui convertor analog-digital (ADC) al microcontrolerului şi generează apoi semnalul la ieşire prin intermediul unui convertor digital-analog (DAC).

• Un analizor de frecvenţă audio ce rulează Transformata Fourier Rapidă asupra unui semnal audio pentru a afişa o parte din semnal pe display-ul LCD al kit-ului de dezvoltare.

• Un exemplu de aplicaţie utilizând senzorul de lumină aflat pe kit-ul de dezvoltare pentru analiza 10-500 Hz FFT.

Aceste exemple software permit de asemenea proiectanţilor să evalueze diferenţele dintre operaţiile în virgulă mobilă hard şi soft, optimizarea compilatorului precum şi ciclurile de numărare ale unităţii centrale de prelucrare (CPU).

Silicon Labs
www.silabs.com/cortex-m4-kit

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu