MikroElektronika (MIKROE) a anunțat lansarea unui Shield Click pentru platforma de inginerie Red Pitaya. Red Pitaya este un instrument definit prin software cu sursă deschisă și un instrument de dezvoltare FPGA, denumit adesea “Briceagul elvețian al ingineriei” (Swiss Army Penknife). De dimensiunea unui card de credit, Red Pitaya combină funcționalitățile mai multor instrumente de laborator – osciloscop, generator de semnal și analizor de spectru – cu ample capabilități de programare și software open-source pentru a demara orice proiect. Shield-urile Click sunt adaptoare care asigură conectivitatea plăcilor Click board™ la platforme de dezvoltare populare, precum Arduino, Raspberry Pi, STM32 Nucleo și, acum, Red Pitaya.
Dispunând de două socluri mikroBUS shield-ul Click Red Pitaya poate fi alimentat printr-o sursă de alimentare externă, care suportă o gamă largă de tensiuni de la 12V la 24V, sau printr-un conector USB tip C, asigurând flexibilitate în configurare. De asemenea, inginerului i se oferă posibilitatea de a utiliza orice placă Click folosind translatoarele existente de nivel logic, bidirectionale, indiferent dacă placa Click operează la un nivel de tensiune logică selectat de 3,3V sau 5V.
O caracteristică distinctivă a shield-ului Click este conectorul său de tip “shuttle”, construit special pentru conectarea Analizatorului Logic. Acest conector este gateway-ul vostru pentru a monitoriza și analiza cu ușurință semnalele SPI, UART sau I2C, oferind informații valoroase despre proiectele voastre. O altă caracteristică remarcabilă este integrarea dispozitivului ZL40213, un buffer de ceas LVDS fan-out care oferă la ieșire două drivere de ceas identice. Această componentă a fost creată pentru a distribui ceasuri de referință cu jitter redus de la surse externe sau interne, în funcție de nevoile aplicației. Fie că este vorba de aplicații de comunicații prin cablu sau optice, Click Shield asigură un jitter minim, menținând integritatea semnalului. În plus, își extinde utilitatea dincolo de semnalele de ceas cu o secțiune dedicată pentru distribuția și sincronizarea semnalelor de declanșare.