Seria Spetro-3: noua serie de senzori de culoare de la Sensor Instruments

by donpedro

Cu seria Spectro-3 există acum o nouă familie de senzori de culoare care au fost concepuţi special pentru detectarea “culorii reale” şi de înaltă frecvenţă de comutare. Senzorii pot fi folosiţi atât în AC cât şi în DC cu sursă de lumină integrată sau controlată extern.
Cu SPECTRO3-Scope Windows® software inclus iluminarea poate fi de asemenea închisă (modul OFF) cu un simplu click al mouse-ului care permite de asemenea detectarea L * u * v a valorii culorii obi­ectelor auto-luminoase, cum ar fi LED-uri, stopurile auto, lămpi fluorescente sau culoarea flăcării.
Mai mult de 31 de culori pot fi redate prin cele 5 ieşiri digitale, valoarea maximă a frecvenţei de comutare fiind de 30kHz. În afară de sursa de lumină-albă, de înaltă performanţă este valabilă şi sursa de lumină UV care permite detectarea culorii şi diferenţierea de culorile fluorescente fără nicio problemă.
Diferite front-end-uri fac posibilă punerea în aplicare la distanţe cuprinse între 0 până la aprox. 500mm, pe suprafeţe de detectare având diametrul cuprins între 0,5mm şi aprox. 100mm. Utilizarea fibrelor optice (aprox. 50 de versiuni diferite) permite folosirea lor în aplicaţiile Ex (zone 0). În afară de tipurile de fibră optică (grupul FIO) mai sunt tipurile din grupul DIL (difuzor), care sunt folosite în primul rând la aplicaţiile unde trebuie suprimat efectul de luciu al obiectelor care trebuie inspectate.
Pentru obiectele cu luciu extrem de mare se reco­mandă grupul POL (filtru de polarizare) în timp ce grupul FCL este folosit în special la aplicaţii care necesită o diferenţiere între obiecte lucioase şi difuze. Dacă aplicaţia implică detectarea culorii la obiectele mici, senzorii potriviţi sunt cei din grupurile FIO sau COF (transmiţător şi receptor optic aranjate cofocal) care permit o detecţie sigură a obiectelor foarte mici la distanţe de 30, respectiv 50mm.

Contact

O’BOYLE

SRL
Piaţa Ştefan Furtună nr. 5,
ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu