SENZORI PENTRU UTILAJE MOBILE

by donpedro

PRODUSE
Encodere rotative de precizie înaltă IXARC
Aplicațiile pentru controlul mișcării – de la automatizări industriale la utilaje mobile – necesită informații în timp real și de acuratețe ridicată referitoare la poziția componentelor mecanice. Gama IXARC de encodere rotative permit măsurare precisă și fiabilă a poziției unghiulare a angrenajelor, scripeților, arborilor de transmisie etc. Sunt disponibile diverse tipuri de interfețe, de la ieșiri analogice simple sau incrementale, până la interfețe Fieldbus și Ethernet.
Mii de encodere incrementale și absolute cu rezoluție de până la 16- Biți
Varietate de interfețe electrice

Înclinometre dinamice TILTIX
Pentru mișcări cu accelerație ridicată, se recomandă folosirea înclinometrelor dinamice TILTIX din gama Posital. Acestea sunt bazate pe accelerometre 3D MEMS și un giroscop 3D MEMS. Un algoritm inteligent combină semnalele de la accelerometre și giroscop pentru eliminarea efectului unei accelerații rapide, a vibrațiilor și șocurilor mecanice.
Acuratețe: aplicații dinamice 0.5°, statice 0.3° și rezoluție de 0.01°
Domeniu de măsură ±90° (două axe) sau 360° (o axă)

Înclinometre industriale de precizie TILTIX
Măsurarea cu precizie a înclinării este importantă în aplicațiile de control a mișcării și în sistemele de siguranță. Acești senzori nu au părți în mișcare expuse, ceea ce permite o instalare ușoară și o protecție ridicată a senzorului.
Acuratețe ridicată de 0.1° și rezoluție de 0.01°
Domeniu de măsură ±80° (două axe) sau 360° (o axă)

Senzorii cu fir LINARIX
Multe aplicații necesită monitorizarea mișcărilor liniare de către sistemul de control sau pentru asigurarea siguranței aplicației.
Cu domenii de măsură de la 1 m la 15 m (3’ la 45’), senzorii LINARIX cu fir pot fi configurați în diverse moduri pentru fiecare aplicație. Opțiunile includ o varietate de ieșiri electrice (analogice, Fieldbus sau Ethernet), carcase robuste și construcție compactă.
Măsurarea absolută a poziției cu rezoluții de până la 2μm și domenii de până la 15m

AVANTAJE
Precizie ridicată
Encoderele rotative IXARC au rezoluții de până la 16-biți pentru ambele tipuri, magnetice și optice. Înclinometrele TILTIX oferă acuratețe statică de 0.1° pe un domeniu larg de temperaturi.
Encodere cu rezoluție 16 Biți
Înclinometre cu acuratețe de 0.1° și rezoluție de 0.01°

Siguranță funcțională
Encoderele de siguranță oferă avantajul unei siguranțe suplimentare a personalului și reduc riscul unei defecțiuni majore a utilajelor. Encoderele de siguranță IXARC sunt certificate Safety Integrity Level 2 (SIL 2) și Performance Level d (PL d).
POSITAL oferă, de asemenea, encodere redundante care pot atinge nivelul de siguranță PL d, Cat. 3. Aceste variante de encodere combină datele rezultate din măsurătorile unui sistem magnetic și ale unui sistem optic.
Nivel de siguranță certificat (SIL 2, PL d)
Encodere în construcție redundantă
Varietate de interfețe electrice

Senzori robuști pentru aplicații solicitante
Atât encoderele, cât și înclinometrele, sunt disponibile în construcții robuste, cu grad de protecție până la IP69K. Carcase din oțel inox sunt, de asemenea, disponibile. Encoderele pot rezista la forțe pe ax de până la 300N și au o rezistență la șocuri mecanice de până la 300g. Majoritatea produselor oferă un domeniu de tempe­raturi de lucru de la -40°C la +85°C.
Protecție ridicată de până la IP69K
Forțe până la 300N și șocuri până la 300g
Domeniu de temperatură -40°C … +85°C

Protecție la explozie pentru encodere și înclinometre
Senzorii POSITAL pot fi configurați cu specificații pentru lucru în medii cu gaze cu potențial explozibil. Encoderele IXARC ATEX au fost certificate în conformitate cu directivele IECEx și ATEX și pot fi instalați în zonele 1 și 21.
Certificare conformă cu directivele IECEx și ATEX pentru diferite aplicații și zone
Gamă largă de interfețe electrice

APLICAȚII: Macarale mobile

Datele de poziționare sunt necesare pentru macarale și alte utilaje pentru construcții pentru asigurarea siguranței, eficienței și fiabilității operațiilor. Macaralele mobile și camioanele extensibile – cum sunt utilajele de pompieri sau cele de pompare ciment – trebuie să lucreze la înălțimi mari și să evite obstacole în timpul extensiei. Encoderele rotative IXARC pot fi montate direct pe angrenaje pentru controlul poziției. Înclinometrele TILTIX cu o axă sau două axe pot fi utilizate pentru monitorizarea poziției brațelor sau pentru controlul nivelului bazei de susținere a utilajului.
Senzori IP69K, presiune înaltă și rezistentă la temperatură
Senzori pentru valori ridicate ale șocurilor și vibrațiilor
Comunicare ușoară prin ieșiri analogice, CANopen sau interfață J1939

APLICAȚII: Excavatoare

Pentru creșterea productivității, preciziei și siguranței, înclinometrele sunt montate pe brațe, platformă rotativă și cupă, pentru moni­torizarea poziției în timpul operațiunilor. Senzorii sunt protejați bine în carcase metalice robuste cu protecție IP69k, rezistente la șocuri și vibrații și utilizabile într-un domeniu larg de temperaturi.
Înclinometre dinamice și statice
Interfețe CANopen, J1939 și analogice
Protecție până la IP69K, -40 … +85°C

www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu