Senzori pentru sisteme logistice

by donpedro

Sistemele logistice ce folosesc subsisteme de stocare şi sisteme conveioare joacă un rol major în intralogistică. Este nevoie de transparenţă maximă şi de folosirea optimă a spaţiului de stocare.
Flexibilitatea este caracteristica principală de care pieţele extrem de dinamice, procesele logistice inovatoare şi materialele variabile ce sunt manipulate, au nevoie. Tehnologiile de detecţie reprezintă un factor cheie pentru buna funcţionare a unui sistem logistic.
COMPEC vă oferă nu numai soluţii complete şi optime de detecţie dar şi know-how despre cererile industriei sistemelor logistice, un pachet completat de servicii de înaltă calitate cu valoare adăugată pentru succesul în folosirea respectivelor sisteme.

Identificare

Identificarea obiectelor reprezintă cerinţă de bază în sistemele logistice complet automatizate. COMPEC oferă sisteme scalabile pentru toate tipurile de coduri cu tehnologii (laser, cu camere, RFID) ce sunt uşor adaptabile diferitelor cerinţe.

Măsurare

Bariere optice, sisteme cu cameră, sisteme de măsurare laser, sistemele de precântărire, toate pot măsura distanţa, profilele, volume şi greutăţi. Acestea permit sortarea eficientă, ambalarea şi alegerea, asigurând totodată fiabilitatea
proceselor prin clasificări precise.

Detecţie

Soluţii pentru detecţia marginilor, a gradului de ocupare a recipientelor de stocare, a poziţiilor terminale, asigură stabilitatea proceselor la performanţe maxime.
Calitatea detecţiei ţine de ajustarea rapidă a performanţelor tehnice ale senzorilor.

Detecţia poziţiei

Senzorii de la COMPEC asigură precizie maximă de poziţionare, reproductibilitate, viteză şi timpi ciclici optimi.
Portofoliul complet de senzori de distanţă,
encodere şi senzori Vision permit adaptarea optimă la cerinţele unei aplicaţii industriale.

Protecţie

In domeniul securităţii industriale senzorii, sistemele, soluţiile şi serviciile COMPEC asigură conformitatea cu standardele europene.
Acestea asigură protecţia eficientă a zonelor
periculoase precum şi staţii de lucru ergonomice şi sigure în utilizare.

Servicii de securitate

Legislaţia şi standardele europene în domeniul securităţii industriale sunt bazele pentru servi­ciile de inspecţie iniţială şi periodică precum şi de măsurare a timpului de oprire.
COMPEC este abilitat să presteze servicii în domeniul securităţii industriale.

Conveior pentru cutii

Senzorii fotoelectrici retroreflexivi detectează prezenţa cutiilor pe conveior. Semnalul este folosit pentru numeroase sarcini de control; de exemplu, ca trigger pentru activarea altor sisteme de detecţie de pe conveior sau pentru oprirea sau pornirea rolelor conveiorului. Chiar şi în cazurile în care suprafeţele şi culorile materialului din care obiectele de detectat sunt reali­zate, senzorii fotoelectrici retroreflexivi oferă performanţe excelente.

Un senzor de proximitate inductiv monitorizează poziţia terminală a unei platforme de transfer de pe conveior. Senzorii magnetici pentru cilindri pneumatici, rezistenţi la şocuri şi vibraţii sunt folosiţi pentru detecţia poziţiei pistonului de manevrare a platformei.

Viteza conveiorului este controlată folosind valorile de măsurare furnizate de către un encoder incremental complet programabil. Cu rezoluţia mare a acestuia, encoderul asigură repetabilitate maximă.
Multiplele versiuni permit integrarea mecanică şi electrică rapidă şi uşoară.

Viteza conveiorului este controlată folosind valorile de măsurare furnizate de către un encoder incremental complet programabil. Cu rezoluţia mare a acestuia, encoderul asigură repetabilitate maximă. Multiplele versiuni permit integrarea mecanică şi electrică rapidă şi uşoară.

Conveior pentru paleţi

Un senzor retroreflexiv cu rază tip arie verifică dacă staţia de încărcare este liberă sau este ocupată. Senzorul asigură faptul că paleţii de diferite înălţimi pot fi detectaţi în mod fiabil. Un senzor fotoelectric compact cu rază mare de detecţie şi cu funcţie de suprimare a fundalului, care este imun la reflexii, verifică dacă nu cumva este prezent un motostivuitor la staţia de încărcare.

Un senzor de proximitate inductiv cu carcasă de formă cubică semnalizează către sistemul de control atunci când masa rotativă atinge poziţia finală de oprire. O distanţă de detecţie crescută permite o mai mare flexibilitate în proiectarea unui utilaj industrial.

Înainte ca mişcarea de rotaţie a rolelor conveiorului să se iniţializeze, un senzor fotoelectric retroreflexiv este folosit pentru a determina dacă este liberă calea de rulare. Senzorul este imun la contaminare şi extrem de rezistent la vibraţii, având carcasă rezistentă.

Echipamentele RFID compacte de citire/scriere, care sunt optimizate pentru a fi folosite în sistemele logistice, sunt dotate cu o antenă integrată precum şi cu un câmp de detecţie complet definibil. Acest lucru asigură că tagurile RFID pot fi citite în mod corect chiar şi atunci când paleţii sunt transportaţi rapid pe conveior, unul după celălalt. Echipamentele sunt compatibile cu tehnologie IDpro şi pot fi uşor integrate în reţelele industriale.

Sisteme de transport pentru transferul paleţilor

Scannerele laser de securitate sunt folosite pentru a preveni coliziunile şi pentru protecţia personalului. Mulţumită câmpurilor de avertizare şi de protecţie complet configurabile precum şi a semnalelor de intrare statice şi de la encodere, câmpurile dependente de poziţionarea şi de viteza sistemului de transport se ajustează în mod automat la deplasare.

Datele de poziţionare pentru căruciorul de transport sunt transmise prin intermediul unui sistem optic de transmisie, eliminându-se cablările. Echipamentul foloseşte cele mai comune protocoale de comunicaţie la viteze mari de transfer şi distanţe mari de detecţie.

Valorile măsurate de către encoderul incremental programabil DFS60
contribuie la controlul poziţiei şi a vitezei. Cu rezoluţia sa mare DFS60 asigură repetabilitate maximă a valorilor măsurate.
Versiunile diferite asigură interfaţarea mecanică şi electrică într-un mod facil.

În cazul in care un obiect este transportat peste o poziţie limită, sistemul de acţionare electrică a axurilor rolelor este oprit imediat de către un comutator electromecanic de securitate cu plonjor cu rolă. Acest comutator este certificat pentru standardele de securitate europene.

Un senzor fotoelectric retroreflexiv verifică dacă este liberă calea de rulare a conveiorului înainte ca mişcarea să se iniţializeze. Senzorul, care este disponibil cu LED PinPoint, este imun la lumina ambientală, la contaminare şi este rezistent la vibraţii şi şocuri mecanice.

Cortina optică de securitate deTec4 asigură accesul securizat la partea din spate a unui conveior. Sistemul inovator de montare minimizează costurile de montare. Protecţia fără zone inactive ale câmpului de protecţie, afişajele cu LED complet integrate, funcţiile avansate de diagnoză şi identificarea automată a distanţei permit instalarea fiabilă şi cu cost redus a soluţiei de securitate. COMPEC este abilitat să presteze servicii de securitate industrială precum inspecţii iniţiale şi inspecţii periodice precum şi măsurări ale timpului de oprire cu echipamente calibrate de măsură.

Înainte să se demareze o mişcare pe axele x sau y trebuie verificat dacă este suficient loc pentru mişcare. Senzorii fotoelectrici retroreflexivi verifică faptul că spaţiul dintre palet şi orice margine ascuţită ce poate fi prezentă, este suficient în vederea transportării.

Pentru ca mişcarea paleţilor pe conveior să se realizeze fără inconveniente trebuie verificată poziţia graifărului paleţilor. Pentru această sarcină sunt folosiţi senzori de proxi­mitate inductivi caracterizaţi de un înalt nivel de rezistenţă la vibraţii şi la şocuri.

Autor:
Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu