Senzori magnetici de la Beta Sensorik

by donpedro

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-1Senzorii magnetici de proximitate de la beta SENSORIK sunt caracterizați de distanțe mari de comutare, chiar și în cazul variantelor miniaturale. Aceștia detectează obiecte magnetice, de obicei magneți permanenți. Câmpul magnetic poate penetra o varietate de materiale non-magnetice, comutarea făcându-se doar în momentul în care este detectat un magnet de partea cealaltă a materialului.

O aplicație importantă a acestor senzori este detecția sistemelor de pigging (sisteme
pentru curățarea conductelor). Detecția este garantată pentru obiecte miniaturale, cu câmp magnetic redus, din conducte cu diametru mic și debite joase. Pentru urmărirea sistemelor de pigging din conducte cu debit ridicat, viteză mare de deplasare, modelele de senzori de la beta SENSORIK vin cu extensie integrată a impulsului. Semnalul generat de senzor este detectat eficient și procesat în PLC.

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-2Industrii

Tehnologia Pigging a devenit tot mai necesară într-o multitudine de aplicații. Aceste aplicații sunt cu precădere în industriile unde mediile lichide sunt transportate prin conducte.

Sisteme pigging pentru aplicații în industria vopselelor

Necesitățile în această industrie sunt individualizate, rezultând astfel aplicații și produse
individualizate. Pentru industria culorii și vopselelor, sunt cel puțin două sisteme de pigging care lucrează în tandem cu procesele de clătire corespunzătoare, pentru o eficiență ridicată.

Lubrifianți și aditivi

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-3Cu sistemele de pigging, logistica lichidelor în procesul de producție poate fi realizată eficient, pornind de la materia primă și până la produsul finit. Prin utilizarea acestei tehnologii, diferite materiale pot fi transportate prin aceeași conductă și curățate complet în urma procesului.

Industria chimică

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-4Aplicațiile în această industrie sunt foarte delicate, datorită utilizării mai multor produse critice.
Astfel, sunt create sisteme speciale de pigging funcție de produsele chimice folosite.

Adezivi

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-5Cu sistemele de pigging conductele sunt curățate rapid și complet de adezivi, fiind disponibile imediat pentru următorul proces.

Industria alimentară și tutun

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-6Un sistem de pigging creat special pentru această industrie reduce drastic timpii de curățare a sistemelor. Ciclul de curățare durează câteva minute, reducându-se astfel timpii pierduți cu curățarea echipamentelor, precum și pierderile produsului rezultate în urma igienizării convenționale.

Pulbere și granule

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-7Pe lânga substanțele lichide, substanțele sub formă de pulbere sau granule pot fi de asemenea îndepărtate cu sistemele de pigging. Depunerile acestora pe conducte sunt de foarte multe ori o problemă în transferul pneumatic al produsului. Îndepărtarea lor se face de cele mai multe ori prin șocuri mecanice, însă această soluție este una de scurtă durată.

Industria ciocolății

OBoyle_EA1015_Beta_Fig-8Sistemele de pigging sunt nelipsite în industria ciocolății. Nu doar ciocolata poate fi transportată prin sisteme de conducte, dar de asemenea și produse problematice, cum ar fi cacao, alune sau diverse tipuri de produse granulate.

 


oboyle-ORIGO’Boyle srl

Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu