Senzori de contrast de la SICK – pun marcajele de înregistrare în lumină propice detecţiei

by donpedro

Senzorii de contrast de la SICK detectează nivelurile de contrast minim la viteze maxime de procesare, cum ar fi marcajele tipărite pe folii sau pe diferitele tipuri de ambalaje folosite în industrie. Bazate pe principiul reflexiei optice, aceste unităţi de detecţie detectează cele mai mici diferenţe ale tonurilor de gri dintre marcaj şi fundalul diferitelor tipuri de suprafeţe, fie că acestea sunt mate, strălucitoare sau transparente. Aproape orice produs împachetat are tipărite pe ambalaj marcaje vizibile ce asigură un rol important în procesul de fabricaţie a produsului final, destinat comercializării. Senzorii de contrast de la SICK apelează la o serie de tehnologii pentru a asigura detecţia tuturor marcajelor de contrast.

Funcţia Teach-in


După ce marcajul este detectat, funcţia de învăţare a senzorilor de contrast este un proces extrem de simplu. În funcţie de aplicaţie, învăţarea poate fi activată în diferite moduri:

Teach-in dinamic

• învăţare pe durata operării
• neîntreruperea fluxului de producţie
• învăţarea poate fi realizată şi printr-un cablu exterior dedicat

Teach-in static, cu 2 praguri

• învăţare extrem de simplă când maşina este oprită
• ajustarea este foarte precisă când maşina este oprită

Tehnologia de detecţie cu 3 LED-uri

Pe durata procesului de învăţare, senzorul emite lumină de la trei surse optice

diferite (LED-uri roşu, verde şi albastru) către obiectul ce se doreşte a fi detectat şi apoi selectează automat lumina de transmisie care va avea cea mai mare valoare a contrastului.
Astfel, i se permite senzorului să detecteze toate combinaţiile de culoare, chiar şi combinaţii cu contrast redus precum galben pe alb, permiţând astfel integrarea practic în orice aplicaţie ce implică detecţia contrastului.

Tehnologia cu LED alb

Senzorii de contrast cu sursă de lumină albă neutră sunt pretabili pentru:
• detecţia marcajelor de dimensiuni foarte reduse
• citirea marcajelor colorate
• detecţia fiabilă a fundalului dintre marcaje, de obicei în cazul tuburilor de pastă de dinţi sau cu substanţe cosmetice

Posibilităţi nelimitate – control eficient, sortare, poziţionare şi numărare

Controlul marcajelor tipărite

Senzorii de contrast de la SICK detectează fiabil şi exact marcajele pentru a controla în mod precis procesele de împachetare ale maşinilor de formare verticală şi orizontală, a utilajelor de umplere precum şi a maşinilor de ambalat.

Controlul proceselor de împachetare

Senzorii de contrast de la SICK se adaptează fără efort la condiţiile ambientale în schimbare specifice proceselor automate ale maşinilor de ambalare verticală sau orizontală.

Poziţionarea tuburilor şi a recipientelor

Senzorii de contrast de la SICK detectează fiabil marcajele de pe tuburile transparente sau strălucitoare, pentru o calitate impecabilă a proceselor de ambalare.

Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu