Senzori cu un raport preț/calitate convigător pentru linii conveioare și industria de împachetare

Controlul prezenței în intralogistică și procesele de împachetare cu noua serie 5B de la Leuze

by gabi

Când avem de-a face cu controlul automat al prezenței în intralogistică și procesele de împachetare, sarcina unui sistem de senzori este de a detecta precis diverse obiecte. Operarea senzorului, inclusiv montajul acestuia, alinierea și ajustările necesare, trebuie să fie rapide și simple, în special dacă trebuie montat un număr mare de senzori. De aceea, standardizarea și adaptarea senzorului în aplicațiile utilizatorilor sunt extrem de importante pentru realizarea unui sistem eficient.

Leuze a realizat o generație de senzori optimizată pentru aceste cerințe: Noua serie 5B Leuze. Foarte economică. Ușor de integrat.

Avantajele utilizatorului

  • Carcasa: Nouă, compactă (dimensiuni W × H × L: 11 mm × 32.4 mm × 20 mm) – compatibilă la înlocuirea seriilor anterioare – ideală pentru spații înguste. Certificată IP 67 și ECOLAB
  • Montaj: Rapid și ușor, prin inserții metalice filetate M3
  • Punere în funcțiune: Indicator LED vizibil 360° pentru indicarea stării senzorului. Aliniere rapidă datorită luminii emise, vizibilă și omogenă
  • Operare: Aliniere și ajustare ușoară utilizând un potențiometru integrat
  • Detecție precisă a obiectelor depolarizante: Performanță optimizată pentru detecția obiectelor reflexive, lucioase și înfoliate
  • Conexiune electrică: Adaptare la cerințele clientului datorită diverselor posibilități de conectare (exemplu, cablu, conector M8, conector + cablu, …)
  • Frecvența de comutare: Îmbunătățită pentru senzorii în configurație emițător – receptor, de până la 900 Hz, pentru a asigura performanțe ridicate și rezervă de funcționare suficientă

Principii de operare disponibile

  • Senzor optic retro-reflexiv
  • Senzor optic emițător – receptor
  • Senzor optic difuz

Caracteristici

Montaj economic

Pentru un număr mare de senzori montați pe conveioare, cel mai important aspect din punct de vedere economic îl reprezintă timpul de montaj, punerea în funcțiune și costul redus de montaj.
Montajul și prinderea simplă prin cele două orificii metalice filetate M3 ajută la o punere în funcțiune rapidă de către utilizator.
Carcasa miniaturală facilitează, de asemenea, montajul în spații înguste.
În funcție de preferințele utilizatorului sau cerințele aplicației, se pot alege diferite tipuri de conexiuni electrice, de exemplu, conector M8, cablu turnat sau cablu turnat scurt + conector.

Punere în funcțiune și aliniere rapidă

Indicatorul LED 360° asigură o instalare ușoară și o vizibilitate clară asupra stării senzorului. Prin simplitatea punerii în funcțiune se câștigă timp și, prin urmare, costurile finale scad. Noua serie 5B dispune și de senzori cu reglaj prin potențiometru integrat, pentru ajustarea fină a detecției. Așadar, senzorul poate fi adaptat simplu la condiții noi de detecție în aplicație.
În plus, comutarea lumină/întuneric a ieșirii de comutare poate fi realizată ușor, prin conexiunea electrică.

Detecție fiabilă chiar și pentru obiecte depolarizante

În sistemele cu conveioare sau de depozitare, se întâmplă frecvent ca paleții, cutiile sau alte recipiente să fie învelite în folie, ceea ce reprezintă o provocare pentru sistemele cu senzori optici. Cu noua serie 5B, Leuze oferă și modele de senzori optimizate pentru aceste tipuri de aplicații. Acești senzori garantează o detecție sigură chiar și pentru obiecte lucioase sau înfoliate.

Exemple de aplicații

Controlul prezenței în intralogistică utilizând senzori retro-reflexivi

Cerință
Într-un centru de intralogistică, diferite recipiente și cutii sunt transportate apropiat pe un conveior cu role. Mai mult, unele cutii sunt înfoliate. Toate obiectele trebuie detectate precis. Punerea în funcțiune a senzorilor trebuie să fie simplă și rapidă, la fel alinierea și ajustarea acestora. Lumina senzorului optic trebuie să fie vizibilă.

Soluție
Prin construcția compactă, senzorii seriei 5B de la Leuze pot fi montați pe conveioare aflate în proximitate. Senzorii se montează ușor și sigur prin orificiile metalice M3. Alinierea este rapidă și simplă datorită luminii vizibile și omogene emise de către senzor pe reflector, iar starea senzorului se poate vedea din orice unghi prin indicatorul LED. Ajustarea senzorului se face prin potențiometru, iar optimizarea senzorului pentru obiecte lucioase și înfoliate garantează o detecție precisă a acestora.

Controlul prezenței în sisteme de împachetare folosind senzori optici emițător – receptor

Cerință
La un producător din industria alimentară, se realizează împachetarea chipsurilor. Pachetele sunt transmise pe un conveior unde acestea trebuie să fie detectate precis. Lumina senzorului trebuie să fie vizibilă. Starea senzorului trebuie, de asemenea, să fie vizibilă de la o distanță de 2 m.

Soluție
Noul senzor din seria 5B poate fi, de asemenea, montat orizontal pe conveior, lumina acestuia fiind în continuare vizibilă. Datorită indicatorului LED 360°, starea senzorului rămâne vizibilă chiar și de la distanță. Avantajul utilizarii senzorilor emițător – receptor îl reprezintă rezerva mare de funcționare. Aceasta asigură detecție stabilă în medii cu impurități și risc redus pentru oprirea liniei. Mai mult, seria 5B are o frecvență de comutare optimizată de 900 Hz.

O’Boyle srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu