Senzori, actuatori și soluții profesionale de conectare

by donpedro

Senzori fotoelectrici pentru detecţia fiabilă a obiectelor

Automatizările high-tech au nevoie de sisteme inteligente de detecţie a obiectelor. Indiferent de cât de complexe sunt cerinţele, senzorii fotoelectrici de la SICK reprezintă soluţia fiabilă pentru o gamă largă de aplicaţii industriale. Circuitele special proiectate precum cele de tip ASIC permit detecţia tuturor obiectelor, chiar şi în condiţii ambientale critice. Standardele de calitate ce depăşesc cerinţele comune ale pieţei asigură creşteri ale nivelurilor de productivitate ale maşinilor industriale.

Cu o largă selecţie de carcase, formate şi principii de detecţie, COMPEC vă oferă senzorul potrivit pentru orice proiect de utilare industrială automatizată aţi dori.

Senzori de proximitate – inductivi, capacitivi, magnetici
Senzorii de proximitate asigură detecţie fără contact pentru o largă variatate de obiecte şi de medii-suport. Senzorii sunt ideali pentru aplicaţiile şi cerinţele comune sau speciale ale industriei. Senzorii de proximitate, fie inductivi, capacitivi sau magnetici oferă durate mari de viaţă, rezistenţă mărită şi precizie foarte bună. La COMPEC găsiţi în permanenţă soluţii inteligente şi fiabile pentru sarcinile dvs. de automatizare, individuale sau specifice unui anumit tip de industrie.

Senzori de înregistrare – de contrast, culoare sau luminescenţă
Varietatea de sarcini ale proceselor automatizate de producţie, precum cele specifice maşinilor de ambalare sau celor folosite în tipografii, are nevoie de senzori proiectaţi pe baza standardelor de performanţă în vigoare. Aplicaţiile tipice sunt detecţia marcajelor vizibile sau invizibile, a etichetelor sau a obiectelor de culori diverse ce circulă la viteze mari pe banda de fabricaţie, precum şi cele detecţie şi de poziţionare precisă a componentelor de mici dimensiuni. COMPEC vă oferă o varietate de senzori de contrast, de culoare, de luminescenţă sau furcă pentru a rezolva un spectru larg de aplicaţii industriale.

Sisteme optice de securitate industrială
Sistemele optoelectronice de securitate reprezintă prima alegere de avut în vedere pentru o productivitate maximă a maşinilor şi sistemelor industriale. Spre deosebire de garduri şi porţi de acces, aceste sisteme nu împiedică transportul materialelor şi permit o vizualizare mai bună a zonelor de producţie. Portofoliul complet al COMPEC este ideal pentru protecţia la punct periculos şi la acces în zonele periculoase. Fie că vorbim despre bariere optice de securitate cu 2 şi până la 8 raze, fie că discutăm de cortine optice de securitate cu rezoluţii de până la 14mm (protecţie deget) şi înălţimi ale câmpului de protecţie de până la 2m sau de scannere de securitate cu câmpuri configurabile din punctul de vedere al poziţionării şi formei, aceste componente de securitate asigură protecţia personalului operator şi de mentenanţă precum şi a utilajelor şi maşinilor industriale ce deservesc zonele de producţie.

Actuatori din domeniul pneumatic şi hidraulic

Produsele din gama STASTO cuprind domeniile pneumatică, hidraulică şi armături industriale. Portofoliul cuprinde peste 70000 de produse precum cilindri pneumatici, electrovalve, sisteme de preparare aer, filtre, fittinguri şi cuple pneumatice, furtune, robineţi cu bilă, tip fluture, electroventile, cilindri hidraulici şi cuple hidraulice. Produsele sunt destinate proiectelor dvs. de automatizare, oferind calitate şi disponibilitate.
Specialiştii COMPEC vă stau la dispoziţie cu suport tehnic gratuit şi pentru alegerea soluţiilor optime pentru a atinge nivelul de productivitate dorit al maşinilor şi instalaţiilor dvs. automatizate.

Electrovalve pneumatice

Electrovalve pneumatice STASTO
• versiuni cu 3/2, 5/2 și 5/3 căi. cu funcție NC sau NO
• conexiuni pneumatice de la 1/8″ la 1/2″
• versiuni ATEX ca cerere
• diverse moduri de acționare
• accesorii disponibile: baze de configurare insule de electrovalve, conectori, bobine la diverse tensiuni electrice
• versiuni speciale de insule cu conectivitate profibus, Ethernet, CANOpen, DeviceNet
• insule MULTIPOL pentru conectarea a până la 32 de electrovalve pilotate

Electrovalvele de la STASTO sunt dintre cele uzuale pentru domeniul industrial, cuprinzând electrovalve cu 3/2, 5/2 sau 5/3 căi.
Electrovalvele pot fi cu operare directă, pilotate, cu acţionare pneumatică/cu arc, electrică/electrică sau pneumatică/ pneumatică. Există versiuni ATEX la cerere precum şi posiblitatea de comandare de insule de electrovalve, în funcţie de necesităţile aplicaţiei.
Versiuni speciale de insule sunt disponibile, cu conexiuni profibus, Ethernet, CANopen, DeviceNet. Bobinele sunt disponibile în variante standard, cu ali­mentare 220Vac/dc, 24Vac/dc, 110Vac, 12Vdc. Conectorii sunt şi aceştia disponibili în versiune standard (16mm) şi versiune de 22mm.

Electrovalve hidraulice

Electrovalve hidraulice STASTO
• electrovalve cetop
• electrovalve proporționale cetop
• baze de distribuție hidraulică cetop
• valve pentru controlul debitului
• valve de verificare standard și cetop
• diverse accesorii: bobine, kituri de etanșare etc.
• filete și conexiuni standard
• versiuni ATEX la cerere

În această gamă sunt cuprinse electrovalve cetop cu 4/2 şi respectiv 4/3 căi, electrovalve hidraulice proporţionale cu 4/2 căi şi 4/3 căi, baze de distribuţie pentru electrovalve hidraulice, valve hidraulice operate manual, cu mâner, electrovalve hidraulice cu 2/2 căi, valve pentru controlul debitului, valve de verificare presiune, inline sau cetop. Filetele sunt standard pentru aplicaţiile ce implică folosirea de sisteme hidraulice, acestea variind de la 6mm diametru şi până la 12mm diametru.

Structură de conectică interşanjabilă

Diversitatea este cuvântul de ordine în cazul tipurilor de conectori folosiţi pentru senzori şi actuatori. Practic tot ceea ce se întâlneşte în industrie pe partea de conectori se regăseşte în portofoliul COMPEC. Din portofoliu nu lipsesc conectori cu filete M8 sau M12 sau conechtori speciali cu filete ⅞” sau M16, conectori M23 pentru servomecanisme şi encodere, conectori RJ45, conectori pentru electrovalve pneumatice sau hidraulice sau splittere cu cuple T pentru a folosi semnale pentru mai mulţi senzori simultan.

Alegerea conectorilor necesari se poate realiza facil, existând diverse opţiuni de configurare în funcţie de tipul senzorilor sau, spre exemplu, al electro­valvelor integrate în sistemul dvs.:

numărul de contacte: 3, 4, 5, 6, 8 sau 12 poli
tip presetupă: mamă, tată, standard, plastic, conexiune rapidă, oţel inoxidabil V4A, teflon
carcasă: conector drept, conector cotit, cu LED, alb, metalic (oţel), pentru industria alimentară
materialul din care este realizat cablul: PVC, PUR/PVC, PUR-UL/CSA, PUR rezistent la scântei de sudură
culoare: galben, gri, negru, portocaliu
lungime: de la minim 0,3m

Garanţia calităţii MURR Elektronik
Fiecare cablu în parte iese din fabrică 100% testat după proceduri riguroase pentru a oferi calitate superioară:

• verificare electrică
• testare la tensiuni înalte
• verificări funcţionale
• testare corectitudine numerotare pini
• testare la scurtcircuit
• verificare vizuală

Avantajele conectorilor precablaţi la lungimi standard sau în funcţie de nevoi sunt legate de beneficiul utilizării unor soluţii de conectare pretestate, economisindu-se timp şi dobândind disponibilitate ridicată:
• soluţii de conectare 100% testate
• toate contactele sunt aurite
• clasa de protecţie IP67 este standard
• conectorii sunt rezistenţi la şocuri şi vibraţii
• fiecare cablu este pretestat într-un laborator dedicat şi acreditat
• nu sunt folosite materiale periculoase
• este asigurată conformitate cu specificaţiile RoHS

Versiuni speciale – conectori M23 pentru servomotoare
Servomotoarelor le sunt asigurate foarte des conexiunile electrice prin intermediul conectorilor compacţi cu filet M23. Acest tip de conectori a devenit un standard în industrie în detrimentul cutiilor de conexiuni, fiind de departe cea mai populară formă de sistem de alimentare a servomotoarelor.
• rezistenţă crescută, fără halogen, turnare PUR la cald
• asamblare uşoară, fără erori de cablare
• protecţie permanentă IP67/IP68
• compatibilitate 100% cu sistemul Siemens MC800+
• cabluri certificate VDE, CSA şi UL
• temperaturi de funcţionare de la -35°C la +70°C

Cu o experienţă de peste 20 de ani în oferirea de soluţii de conectare a senzorilor şi actuatorilor cu sistemele de monitorizare şi control, Aurocon COMPEC vă oferă în calitate de Pro Partner MURR Elektronik conectori şi cabluri diverşi pentru a face legătura între elementele de detecţie şi controlerele programabile din sistemele dumneavoastră automatizate. Fie că vorbim despre senzori fotoelectrici, inductivi sau de alt tip, fie despre conectorii pentru electrovalve, specialiştii COMPEC vă oferă suportul în alegerea unor concepte de conectare specifice şi adaptate aplicaţiilor dvs..

Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL
COMPEC-lOGO

Distribuitor autorizat Murr:
AUROCON COMPEC srl   |   www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu