Senzor digital de temperatură de foarte mare precizie

by donpedro

Noul senzor digital de temperatură ce conţine o interfaţă SPI™ oferă o foarte mare precizie în măsurarea temperaturii în ciuda dimensiunilor lui cât de mici posibile. Având abilitatea de a comunica cu o varietate de microcontrolere şi alte circuite integrate digitale prin cei 3-4 pini ce aparţin interfeţei standard interne, cei doi senzori de temperatură TC 77 şi TC 72 de înaltă rezoluţie “citesc” temperatura fără alte componente ajutătoare externe.

TC 72 este disponibil în capsule de 8 pini DFN şi MSOP, iar TC 77 este livrabil în capsule de 8 pini SOIC sau SOT 23 de 5 pini, acesta din urmă oferind pe placa de circuit mai mult spaţiu.
Capsula DFN are un profil foarte mic şi o foarte bună rezistenţă termică – mult mai bună decât capsulele standard – simplificând astfel operaţiile de producţie prin eliminarea terminalelor de pe feţele laterale. Noile componente sunt capabile să măsoare temperatura extrem de precis, având o eroare maximă de temperatură de 1°C pe toată gama de măsură a temperaturii.
TC 72 “citeşte” temperaturi cuprinse în gama: -55°C … + 125°C şi lucrează la o tensiune cuprinsă în intervalul 2.65 … 5.5V. Rezoluţia de temperatură este de 0.25°C/bit şi precizia de măsurare este de maximum 2°C pe toată gama de temperatură (-40°C … +85°C).
TC 77 oferă o foarte mare rezoluţie (0.0625°C/bit) şi “citeşte” temperaturi cuprinse în gama -55°C … +125°C, putând fi alimentat la o tensiune de 2.7 … 5.5V.
Amândoi senzorii consumă un curent de 250µA şi au un consum de curent în modul shutdown de 1µA făcându-i astfel ideali pentru aplicaţii alimentate de la baterii.

www.microchip.com