Microchip reduce dimensiunile capsulelor memoriilor EEPROM

by donpedro

Ultimele memorii EEPROM produse de Microchip sunt disponibile în capsule SOT-23 cu 6 terminale şi acceptă o densitate de la 1 la 4Kbiţi.

Utilizând procesul tehnologic avansat de fabricaţie PEEC, componentele 93XX46A/B, 93XX56A/B şi 93XX66A/B sunt cele mai mici memorii EEPROM din lume în capsule standard. Capsula SOT-23 cu 6 terminale acoperă osuprafaţă de numai 8.26mm2 fiind cu 72% mai mică decât popularele capsule SOIC cu 8 terminale şi cu 56% mai mică decât capsulele TSSOP cu 8 terminale, iar înălţimea de numai 1.2mm le face mai scunde cu 23% faţă de capsulele SOIC, impunându-se astfel utilizarea lor în aplicaţii portabile.
Memoriile Microchip cu lungimea cuvintelor de 8 şi 16 biţi introduse în aceste capsule oferă posibilitatea de eliminare a pinului funcţional ORG furnizând o funcţionalitate completă folosind numai 6 pini.
Seria 93LCXXA/B lucrează la tensiuni mai mici chiar de 2.5V, consumând în regim normal 1mA şi 1µA în standby. Pentru aplicaţii alimentate de la baterii cu cerinţe de alimentare la tensiuni scăzute, seria 93AAXXA/B poate lucra la tensiuni sub 1.8V.
Dacă se impune lucrul la o tensiune ridicată, seria 93CXXA/B este proiectată să lucreze la o tensiune standard de 5V.

www.microchip.com