Sensor Instruments: Numărarea precisă a produselor intercalate

by donpedro

Când cartoanele, revistele sau colile de hârtie sunt împachetate, trebuie asigurat numărul corect de produse în fiecare pachet. Astfel de materiale sunt transportate intercalat și mai apoi împachetate.

Funcție de grosimea fiecărui produs și viteza de transport (până la 10m/s), înălțimea șirului de produse de pe conveyor poate fi diferită. Mai ales în cazul produselor din carton, care la o grosime de 2 mm, pot crea o diferență de înălțime în cazul intercalării de până la 100 mm. Mai mult, distanța de poziționare a produselor intercalate, poate fi diferită (uneori cu până la 50% în cazul aceluiași produs). În cazul colilor de hârtie, grosimea acestora reprezintă, de asemenea, o provocare pentru sistemele de detecție, deoarece în unele cazuri grosimea începe la 50μm. Colile de hârtie pot fi printate sau lucioase, o altă provocare pentru senzorii de numărare.

Pentru numărarea cu acuratețe ridicată, conform tuturor condițiilor și provocărilor menționate anterior, se utilizează senzori din seria RED, care realizează detecția muchiilor folosind lumina reflectată. Cu o frecvență de scanare de maxim 100kHz, RED-110-L detectează cu acuratețe muchiile produselor ce trebuie numărate, chiar și la cele mai mari viteze de operare. Folosind laser roșu liniar focusat, senzorul previne numărarea incorectă a produselor, chiar și în cazul suprafețelor printate care își modifică structura (luciu, culoare și structură). Măsurători suplimentare ale software-ului previn numărarea eronată a unui produs în cazul detecției mai multor muchii. Detecția de precizie înaltă, permite numărarea colilor de hârtie începând cu grosimea de 30 μm. Modelul standard are un domeniu de operare de la 90mm la 130mm, iar RED-110-L-XL un domeniu de la 60mm la 200mm. Senzorii se parametrizează ușor utilizând software-ul PC RED Scope, iar osciloscopul digital în timp real, integrat în acest software, facilitează considerabil configurarea procesului.

O’Boyle srl
Tel. +40 256-201346   •   Mail: office@oboyle.ro   •   Web: www.oboyle.ro

oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu