Sensor Instruments: Iluminare perfectă pentru interiorul automobilelor

by donpedro

Senzorul de culoare determină intensitatea locală și culoarea tubului de ghidaj optic.

Tuburi optice pentru iluminare

Tot mai multe mașini sunt echipate în interior cu tuburi optice pentru lumină ambientală, în panourile ușilor, bord, consola centrală sau plafon. Acestea sunt realizate din material semitransparent pentru ghidarea luminii în interiorul habitaclului.

Orice neomogenizare a acestora va influența uniformitatea luminii generate. Acest defect poate fi observat mai ales pe timp de noapte.

Zonele neomogene în radierea luminii sunt cauzate de zonele de etanșare între tuburi. Atât intensitatea luminii, cât și culoarea luminii gene­rate, pot fi determinate cu un senzor de culoare SPECTRO-3-FIO-ANA-LEDCON-HA.

Optica senzorului de culoare este deplasată pe suprafața tubului optic, utilizând un robot. Defectele sau punctele de lipire ale tubului optic sunt detectate de senzor ca fiind zone cu semnal prea puternic sau prea intens, din punct de vedere al luminii generate.

Toate semnalele mediate RGB sunt în domeniul dinamic stabilit. Linia de culoare ‘Blue’ este la saturație.
Semnalele mediate RGB sunt în domeniul dinamic, dar unul dintre semnalele nemediate este la saturație. Folosind INT2 semnalul mediat poate fi amplificat.

Datorită modulării impulsului sursei de lumină RGB LEDs, amplasată la capătul tubului optic, pot exista vârfuri considerabile ale impulsurilor optice. De exemplu, lumina albastră LED este activă doar aproximativ 10% într-un ciclu.

Deoarece senzorul de culoare detectează media intensității, așa cum este percepută și de ochiul uman, trebuie verificat în timpul medierii semnalului RGB, dacă acesta se încadrează în domeniul dinamic permis.

Dacă semnalul depășește domeniul, informația este transmisă interfeței seriale a senzorului de culoare.

Folosind INT1 și INT2 (amplificare software înainte și după mediere) semnalul recepționat, cel mediu și cel evaluat, pot fi ajustate optim.

 

O’Boyle srl
Tel. +40 256-201346
Mail: office@oboyle.ro
Web: www.oboyle.ro
oboyle-ORIG

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu