Samsung Electronics şi Micronas dezvoltă în comun cipuri pentru TV

by donpedro

Înţelegere între producătorii de cipuri pentru producerea celui mai bun sistem din lume de procesare a semnalului TV. Procesorul de semnal video, procesorul de semnal audio şi microcontrolerul vor fi toate în acelaşi cip

Samsung Electronics, o firmă importantă pe piaţa mondială de TV, a format o alianţă strategică cu compania germană Micronas, producător la nivel mondial de cipuri semiconductoare pentru consumatorii electronici, multimedia şi electronică auto. Cei doi parteneri vor dezvolta în comun cipuri folosite în generaţia următoare de TV. Vicepreşedintele Choi Gee-Sung de la Samsung Electronics, şeful departamentului Video Display, s-a întâlnit cu Dr. Wolfgang Kalsbach, preşedintele Micronas, în Berlin la 27 august pentru semnarea oficială a contractului.
Cele două companii urmăresc producerea de cipuri mai ieftine şi mai bune decât cele de pe piaţă prin combinarea procesării semnalului video, a celui audio şi al microcontrolerului. Samsung va participa la acest efort comun de la definirea produsului şi până la realizarea acestuia, inclusiv la testări. Prin această înţelegere Samsung urmăreşte realizarea generaţiei următoare de aparate de televiziune foarte competitive. Suplimentar Micronas va benficia de clienţi siguri pentru cipurile noi proiectate. Această legătură dintre un producător de sisteme de televiziune ca Samsung şi un producător de cipuri ca Micronas este rezultatul competitivităţii de pe piaţa TV. Competitivitatea puternică în preţ şi calitate este acum imperativă pentru supravieţuirea pe piaţă.
Piaţa mondială TV este acum de aproximativ 120 de milioane de unităţi pe an. Samsung deţine 10% din această piaţă cu vânzări de 12 milioane de unităţi pe an.

www.samsungelectronics.com www.micronas.com