Renesas prezintă R-Car V4H pentru conducerea automată de Nivel 2+ / Nivel 3 pentru a susține producția de vehicule de mare volum în 2024

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a anunțat sistemul pe cip (SoC) R-Car V4H pentru procesare centrală în cadrul soluțiilor avansate de asistență a șoferului (ADAS) și de conducere automată (AD). R-Car V4H atinge performanțe de învățare profundă, cu viteze de până la 34 TOPS (Tera Operations Per Second), permițând recunoașterea și procesarea de mare viteză a imaginilor și a obiectelor din jur de către camerele de luat vederi, radarele și sistemele lidar ale automobilelor.

R-Car V4H permite performanțe per watt de top pe piață printr-o combinație atentă de IP de cea mai bună calitate și optimizare HW avansată. Platforma vizează zonele cu cel mai mare volum de trafic din domeniul conducerii automate: Nivelul 2+ și Nivelul 3.

Datorită unui nivel înalt de integrare, R-Car V4H permite clienților să dezvolte unități de control electrice ADAS (ECU) competitive din punct de vedere al costurilor, pe un singur cip. Aceste unități de control pot susține sisteme de conducere adecvate pentru nivelurile 2+ și 3 de conducere automatizată, inclusiv caracteristici NCAP 2025 complete. R-Car V4H suportă, de asemenea, funcții precum Surround View și parcare automată cu efecte impresionante de vizualizare 3D, cum ar fi o randare realistă.

Soluția combinată câștigătoare suportă cerințele stringente ASIL din industrie

În ceea ce privește siguranța funcțională ISO 26262, procesul de dezvoltare al SoC vizează capabilitatea sistematică ASIL D pentru toate IP-urile relevante pentru siguranță. Se așteaptă ca partea de procesare a semnalelor din R-Car V4H să atingă parametrii ASIL B și D pentru domeniul în timp real.

În plus, Renesas oferă o soluție de alimentare dedicată pentru R-Car V4H pornind de la prestabilizatorul RAA271041 și PMIC-ul RAA271005. Acest lucru permite o alimentare de înaltă fiabilitate pentru R-Car V4H și memoriile periferice de la sursa de 12V a bateriei vehiculului. Aceste caracteristici permit o funcționare cu consum redus de putere, vizând în același timp conformitatea ASIL D pentru defecțiuni hardware sistematice și aleatorii, la un cost foarte scăzut al listei de materiale. Acest lucru ajută la minimizarea efortului de dezvoltare hardware și software, reducând în același timp complexitatea proiectării, costul și timpul de lansare pe piață.

Dezvoltarea platformei software încorporate deschide calea către automobilul definit prin software

Un kit de dezvoltare software (SDK) R-Car V4H este, de asemenea, disponibil pentru a realiza mai rapid și mai ușor evaluarea inițială a dispozitivului și dezvoltarea software-ului, inclusiv învățarea profundă. SDK-ul oferă funcționalitate completă pentru dezvoltarea învățării automate și optimizarea sistemelor încorporate privind performanța, eficiența energetică și siguranța funcțională.

În cazul unei dezvoltări de la zero, platforma Genesis de la Fixstars permite inginerilor să evalueze R-Car de oriunde prin intermediul soluției lor bazate pe cloud și poate furniza rapid și ușor rezultate de referință CNN.

Principalele caracteristici ale R-Car V4H

  • Patru Arm® Cortex®-A76 la 1,8 Ghz pentru un total de 49KDMIPS de calcul general pentru aplicații ADAS / AD
  • Trei nuclee Arm® Cortex®-R52 lockstep la 1,4 Ghz, pentru un total de 9KDMIPS pentru a susține funcționarea în timp real ASIL D și a elimina necesitatea microcontrolerelor externe.
  • I/P-uri dedicate Deep Learning & Computer Vision cu performanțe globale de 34 TOPS
  • Procesor de semnale de imagine (ISP) cu procesare paralelă pentru viziune artificială și umană
  • Randare a imaginii (IMR – Image renderer) pentru corectarea distorsiunilor de tip fisheye sau alte operațiuni matematice
  • Unitate de procesare grafică (GPU) AXM-8-256 @ 600MHz, pentru un total de peste 150 GFLOPS
  • Interfețe dedicate pentru industria auto: CAN, Ethernet AVB, TSN și FlexRay
  • Două interfețe PCIe din a patra generație

Disponibilitate

Mostre ale SoC-ului R-Car V4H sunt disponibile acum, iar producția de masă este programată pentru al doilea trimestru al anului 2024. Mai multe informații sunt disponibile la renesas.com/r-car-V4H.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și