Renesas lansează microprocesoarele (MPU) RZ/V2L ‘entry-level’ cu cea mai bună eficiență energetică din clasa lor și un accelerator AI de înaltă precizie

by donpedro

Renesas Electronics Corporation (TSE:6723), un furnizor de top de soluții avansate de semiconductoare, a anunțat extinderea seriei sale de microprocesoare (MPU) RZ/V cu noile MPU RZ/V2L, proiectate pentru aplicații ‘entry-level’ cu AI. Ca parte a seriei RZ/V, noile microprocesoare încorporează acceleratorul AI exclusiv de la Renesas – DRP-AI (procesor reconfigurabil dinamic) – pentru a facilita integrarea aplicațiilor de inteligență artificială (AI) și a le face mai eficiente din punct de vedere energetic. Noul RZ/V2L împărtășește mai multe caracteristici cu predecesorul său, RZ/V2M, cum ar fi capabilitățile de inferență AI de înaltă precizie combinate cu o eficiență energetică de top. De asemenea, include optimizări, cum ar fi adaptarea frecvenței de operare DRP-AI și a interfeței de memorie pentru un microprocesor (MPU) ‘entry-level’.

DRP-AI oferă atât funcții de inferență AI în timp real, cât și funcții de procesare a imaginilor, cu capabilități esențiale pentru suportul camerei, cum ar fi corecția culorilor și reducerea zgomotului. Acest lucru permite clienților să dezvolte aplicații de viziune bazate pe AI, cum ar fi terminalele POS (point-of-sale) și aspiratoarele robotizate, fără a necesita un procesor de semnal de imagine (ISP) extern. În plus, eficiența energetică excelentă a RZ/V2L elimină necesitatea unor măsuri de disipare a căldurii, cum ar fi radiatoare sau ventilatoare de răcire. Acum, AI poate fi implementată eficient din punct de vedere al costurilor nu numai în camerele de supraveghere și în echipamentele industriale, ci și într-o gamă largă de aplicații, inclusiv în aparatele electrocasnice și electronicele de consum.

RZ/V2L este, de asemenea, compatibil cu capsulele și pinii microprocesoarelor de uz general RZ/G2L existente. Utilizatorii RZ/G2L pot astfel să treacă cu ușurință la RZ/V2L pentru funcții AI suplimentare fără a fi nevoie să modifice configurația sistemului, menținând costurile de migrare la un nivel scăzut.

Ca parte a mediului de dezvoltare RZ/V2L, Renesas oferă gratuit DRP-AI Translator, un instrument care convertește automat modelele AI într-un format executabil. Formatul de intrare este Open Neural Network Exchange (ONNX), standard în domeniu. Dezvoltatorii pot valorifica DRP-AI în timp ce folosesc instrumentele cu care sunt obișnuiți, ceea ce le permite să înceapă imediat să folosească RZ/V2L pentru a evalua modelele AI pe baza datelor de învățare dovedite.

Principalele caracteristici ale MPU RZ/V2L

 • Arm® Cortex®-A55 pe 64-biți (1,2 GHz, dual sau single core) și Cortex-M33 pe 64-biți
 • Accelerator AI DRP-AI (clasa 1 TOPS/W) capabil să ruleze programul Tiny YOLOv2 la 28 de cadre pe secundă (fps)
 • Funcțiile ISP simple necesare pentru aplicațiile de tip ‘machine vision’ sunt furnizate în biblioteca DRP (suportă până la Full HD)
 • Interfață de memorie DDR pe 16-biți, cu un singur canal
 • Funcții grafice 3-D (Arm Mali™-G31 GPU)
 • Codec video (H.264)
 • Interfețe pentru senzori CMOS (MIPI-CSI și Parallel) pentru intrarea camerei
 • Interfețe de afișare (MIPI-DSI și Parallel)
 • Memorie cu verificare și corecție a erorilor (ECC)
 • Pachet Linux verificat (Verified Linux Package – VLP) bazat pe Civil Infrastructure Platform Linux, o implementare Linux de nivel industrial, disponibilă
 • Disponibil în capsule BGA pătrate de 15 mm sau 21 mm, compatibile cu pinii RZ/G2L.

Disponibilitate

Livrările de mostre ale RZ/V2L încep acum, iar producția de masă este programată să înceapă în decembrie 2021. Pentru mai multe informații despre procesoarele RZ/V2L, vă rugăm să vizitați: https://www.renesas.com/rzv2l. Soluția SMARC SoM este disponibilă acum.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu