Renesas extinde portofoliul echipamentelor de control și de rețea cu noile microcontrolere RX72N și RX66N pe 32-biți pentru automatizări industriale

by donpedro

Renesas Electronics Corporation, a adăugat noi membri la familia RX de microcontrolere (MCU) pe 32-biți – RX72N și RX66N – care combină funcții de control și de rețea într-un singur cip. Construite pe baza nucleului RXv3 (proprietar Renesas), RX72N oferă o frecvență maximă de operare de 240 megahertz (MHz) și două canale Ethernet, iar RX66N dispune de o frecvență maximă de operare de 120 MHz și un canal Ethernet.

Noile dispozitive RX72N și RX66N încorporează până la 4 megabyte (MB) de memorie flash, care efectuează operațiuni de citire la o frecvență de 120 MHz – printre cele mai rapide din industrie – precum și 1 MB de memorie SRAM. Această amplă memorie pe cip elimină nevoia de memorie externă (care are viteze mai reduse de citire) făcând posibilă utilizarea completă a performanțelor unității centrale de procesare. În plus, o capacitate mai mare de memorie permite suport grafic de înaltă rezoluție, cum ar fi WVGA, pe un singur cip, ceea ce nu a fost posibil pe microcontrolerele anterioare de uz general.

Cu această combinație, microcontrolerele pot implementa funcții de control al echipamentelor și de rețea pe un singur cip, îmbunătățind performanța în timp real a aplicațiilor precum roboți industriali, invertoare de uz general, controlere logice programabile (PLC) și dispozitive I/O cu comandă de la distanță. De asemenea, aceste dispozitive fac posibilă îmbunătățirea designului exterior și a operabilității a unei game largi de echipamente de automatizare industrială.

Caracteristici cheie ale noilor membri RX72N și RX66N:

  • Memorie pe cip de mare capacitate și opțiuni de capsule cu număr mare de pini care contribuie la micșorarea dimensiunilor produsului final
  • Accelerator hardware pentru un control mai rapid al motorului
  • Funcții încorporate pentru protecția comunicațiilor de date și a software-ului
  • Funcții HMI pentru îmbunătățirea designului exterior și a operabilității

Renesas a lansat, de asemenea, kitul RX72N Envision pentru o continuă reducere a barierelor de dezvoltare. Placa de evaluare simplifică experimentarea cu o serie de funcții, precum:

  • Rețea (cu fir: Ethernet, wireless: modul combo ‘on-board’ Wi-Fi/Bluetooth LE)
  • Securitate (Trusted Secure IP și funcție de protecție a memoriei flash încorporate în RX72N)
  • HMI (4.3-inch WQVGA TFT LCD, audio IC, microfon MEMS integrate)
  • Conectivitate (USB 2.0 Speed Full Host, interfață gazdă SD, QSPI)

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu