Renesas Electronics lansează Seria de Circuite Integrate RAA20770X, Convertoare Point of Load, având capsulare ultra-miniaturală

by donpedro

Renesas Electronics, a dezvoltat seria RAA20770X de convertoare mini-POL (Point of Load) pentru ASIC și alte circuite logice pe scară largă într-o mare varietate de domenii de aplicare, inclusiv computere personale, servere, industriale, automatizarea birourilor și echipamente de rețele. Dispozitivele din seria RAA20770X ating cel mai înalt nivel din industrie la miniaturizare și densitatea de putere. Renesas lansează acum șase produse cu nivele diferite de alimentare cu curent și funcționalitate.
Recent, au existat două schimbări în piața de surse de alimentare cu putere. Prima este cerința pentru consum redus de energie pentru a realiza o societate cu economisire a energiei, iar a doua este diversitatea în creștere în tensiuni de alimentare cerute de produse semiconductoare cu mai multe funcționalități, cum ar fi microcontrolere (MCU) și dispozitive SoC.
Pentru a satisface prima cerință, noile dispozitive RAA20770X asigură înaltă eficiență de conversie de putere în timpul sarcinii normale și – de obicei, 90 la sută din timp – execută rapid, de asemenea, tranziții frecvente la modul de mică putere. Ca urmare, ele reduc consumul total de energie și de ajută sistemul să permită o societate eficientă energetic.
Pentru a satisface cerința a doua, deși zona de montare se mărește în funcție de sursa electrică în creștere, dispozitivele RAA20770X realizează o reducere a dimensiunii de aproximativ 75% față de produsele anterioare Renesas, oferind un cip ultra-miniatură, iar la nivel de capsulă dimensiunea acesteia este în esență la aceiași dimensiune ca cipul în sine. În plus, deoarece nu sunt necesare conexiuni cablate în cadrul capsulei, rezistența la conectare este redusă, ceea ce contribuie mai eficient la conversia de tensiune. Seria RAA20770X reprezintă primele dispozitive cu acest nivel de integrare în această mică o dimensiune a capsulei.

Renesas Electronics Europe
www.renesas.eu