Renesas Electronics anunţă pentru industria auto seria de microcontrolere RH850/F1x cu un consum extrem de redus de energie şi cu memorie flash 40 nm integrată

by donpedro

Renesas Electronics a anunţat seria de microcontrolere (MCU) RH850/F1x de 32-biți destinate aplicațiilor auto, RH850 reprezentând prima familie de MCU pentru industria automobilelor având integrată memorie flash realizată în cea mai avansată tehnologie de fabricaţie, cea de 40 nanometri (nm).
Noile MCU sunt concepute pentru a fi utilizate într-o varietate de aplicații ale autoturismului și oferă multe avantaje. Seria RH850/F1x este compusă din trei grupuri și are un total de mai mult de 50 de produse în gama low-end – high-end, RH850/F1L, RH850/F1M și RH850/F1H. Capacitatea alocată pentru memoria flash on-board se găseşte în plaja 256KB – 8MB fiind oferită în diverse opțiuni de împachetare (începând cu capsule de 48-pini). Versiunile dual-core sunt, de asemenea, planificate pentru a fi disponibile în grupul RH850/F1H. Seria RH850/F1x folosește același nucleu de arhitectură CPU precum şi funcţii comune periferice și are compatibilitate software în cadrul aceluiași grup. Seria RH850/F1x folosește tehnologia de 40nm MONOS (oxid de metal oxid de nitrură de siliciu), structura memoriei flash având un consum redus de energie (0,5mA/MHz pentru RH850/F1L) și fiabilitate mai mare. Renesas a îmbunătățit reţeaua funcțională a automobilelor (de exemplu: numărul de canale al rețelei de interconectare locală (LIN) a fost extins la 18), iar cu seria RH850/F1x a adăugat funcția de criptare de date. Aceste caracteristici vor ajuta clienții să construiască unitățile de comandă şi control ale autoturismului combinând eficiența energetică de înaltă performanță cu îmbunătățirea siguranței.
Reducerea consumului de energie electrică în vehicule devine o problemă tot mai presantă. În același timp, rețelele interne ale automobilelor sunt din ce în ce mai diverse și mai complexe, iar cantitatea de date gestionate de către unitățile electronice de control este în creștere. Deoarece aceste rețele încep să se conecteze cu punctele de acces din afara vehiculului, măsurile de securitate devin esențiale. Ca răspuns la aceste tendințe, producătorii de autoturisme încearcă să dezvolte platforme pentru unitățile electronice pentru a le permite să construiască maşini mai bune şi mai eficiente.

Caracteristici cheie ale seriei RH850/F1x MCU:
– Gamă largă de produse pentru scalabilitate mare
– Memorie Flash On-chip cu un randament foarte bun: consumul mic de putere/capacitate mare
– Alte funcții noi pentru securitate și diagnoză

Uneltele de dezvoltare oferite de Renesas pentru seria RH850/F1x includ Renesas Eclipse Embedded Studio, e2studio, depanatorul E1 on-chip și programarea memoriei flash. Există, de asemenea, planuri de a oferi suport software conform cu standardul Automotive Open System Architecture (AUTOSAR).

Disponibilitate
Mostre ale Grupului de microcontrolere RH850/F1L sunt programate pentru a fi disponibile începând cu trimestrul al doilea al anului viitor. Producția de masă a grupului RH850/F1L este programată să înceapă în 2014, cu versiuni diferite de produse care apar la scurt timp după, și este de așteptat să ajungă la o scară de la 3 milioane de unități pentru fiecare versiune pe lună până în iunie 2015.

Renesas Electronics Europa
www.renesas.eu

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu