Renesas Automotive Semiconductors a fost ales de Honda pentru ADAS

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a anunțat extinderea colaborării sale cu Honda în domeniul sistemelor avansate de asistență pentru șoferi (ADAS).

Honda a adoptat dispozitivul SoC (System-on-Chip) R-Car și microcontrolerul RH850 de la Renesas destinate industriei auto pentru sistemul Honda SENSING Elite instalat pe modelul Legend, care a fost pus în vânzare în martie 2021. Honda SENSING Elite încorporează o tehnologie avansată care se califică pentru nivelul 3 de conducere autonomă (conducere autonomă condiționată în zone limitate). Acum, Honda a selectat din nou modelele R-Car și RH850 pentru a le utiliza în sistemul omnidirecțional de siguranță și asistență a șoferului Honda SENSING 360, care se bazează pe cunoștințele și expertiza dobândite în urma activității de cercetare și dezvoltare a tehnologiei anterioare. Primul model de automobil echipat cu Honda SENSING 360 este programat să fie lansat în China în 2022, urmând ca acesta să fie adoptat pe o gamă mai largă de modele.

În plus, pentru noua generație a sistemului Honda SENSING 360, producătorul de automobile Honda a ales R-Car S4 ca principal SoC în unitatea de control electronic (ECU), nucleul sistemului ADAS. Prin aceasta, Renesas și Honda își extind colaborarea în domeniul ADAS pentru a îmbunătăți tehnologiile de siguranță.

În sistemul cu tehnologie de ultimă generație – Honda SENSING Elite, SoC-ul auto Renesas R-Car procesează date obținute de la camere, radare cu unde milimetrice și LiDAR, precum și date pentru hărți tridimensionale de înaltă definiție și GNSS (sistem global de navigație prin satelit). De asemenea, dispozitivul SoC monitorizează poziția autovehiculului și condițiile de drum și calculează planuri de traseu în timp real. Microcontrolerul pentru controlul autovehiculelor RH850 oferă suport pentru operațiunile de conducere și evitarea coliziunilor prin primirea semnalelor de la R-Car și efectuarea controlului avansat al sistemelor de accelerare, frânare și direcție.

Se așteaptă ca aplicația Honda SENSING 360 să se extindă la nivel global, deoarece R-Car de la Renesas contribuie la activarea sistemelor omnidirecționale de siguranță și de asistență a șoferului prin detecție la 360 de grade cu procesarea datelor provenite de la camerele de luat vederi și de la radarele cu unde milimetrice.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu