RABBIT SEMICONDUCTOR: PowerCore FLEX

by donpedro

Module centrale cu microprocesor configurabile

Având sursa de alimentare pe placă, capabilităţi analogice şi cel mai rapid microprocesor Rabbit 3000, PowerCore umple nişa dintre microcontrolere şi calculatoarele mono-placă. Creat special pentru a reduce efortul de a construi aplicaţii de control dedicate, PowerCore pune la dispoziţie 1MB memorie Flash, 1MB memorie SRAM şi 1MB memorie Flash serială, de asemenea 5 porturi seriale, 39 intrări-ieşiri, ceas de timp real şi interfaţă Ethernet. Printre funcţiile analogice oferite pe placă este inclus un generator de rampă care, legate la comparatoare de cost redus şi cu posibilităţile de achiziţie de impulsuri ale microprocesorului Rabbit 3000, permit măsurarea tensiunilor analogice în aplicaţii cum ar fi măsurarea temperaturii folosind termistorul de pe placă. În plus, detecţia crossover disponibilă pe placă permite aplicaţiile cu triac. Modulele din familia PowerCore oferă inginerilor de sisteme dedicate soluţii puternice care permit reducerea costurilor şi a efortului de proiectare în condiţii de performanţă optime.
Cu introducerea PowerCore, firma Rabbit Semiconductor a adăugat peste 1000 de module noi în gama sa de produse, prin procedeul FLEXible. Oferind opţiuni configurabile cum ar fi viteza microprocesorului, sursa de alimentare, memorie, funcţii analogice şi Ethernet, modulele PowerCore Rabbit pot fi configurate uşor pe site-ul Web al firmei Rabbit Semiconductor folosind On-Line Flex Configurator.

Descriere funcţională
Viteza ceasului de sistem până la 51.6MHz
Sursă de alimentare pe placă (10-60VAC, 8-43VDC)
Funcţii analogice (AC Crossover, generator de rampă, senzor de temperatură)
Max. 1MB memorie Flash
Max. 1MB memorie SRAM (512K program / 512K date)
39 intrări/ieşiri de uz general
Ethernet compatibil 10/100

Proiectarea cu PowerCore

Familia de module de bază cu microprocesor PowerCore este destinată să faciliteze dezvoltarea şi implementarea rapidă a sistemelor dedicate. PowerCore se bazează pe microprocesoare de 8 biţi Rabbit de înaltă performanţă, având integrată o gamă extinsă de funcţii şi un set de instrucţiuni C uşor de folosit, proiectat pentru sistemul de dezvoltare Dynamic C®. PowerCore se montează pe placa de bază proiectată de către utilizator şi funcţionează ca microprocesor de control al sistemului. PowerCore, prin sursa sa de tensiune poate alimenta şi placa de bază a utilizatorului. De dimensiuni mici dar cu funcţii puternice, aceste module oferă proiectanţilor un pachet complet pentru control şi comunicaţie.
Portul Ethernet eliberează proiectanţii de limitările comunicaţiilor şi controlului prin port serial şi, de asemenea, permite conectarea instantanee locală sau oriunde în lume utilizând componente hardware de reţea ieftine. Sistemele dedicate ce folosesc modulul Ethernet Rabbit pot fi controlate şi monitorizate (ca de altfel şi programate şi testate cu accesoriile hardware potrivite) prin orice reţea sau prin Internet.

Kit-uri de dezvoltare
Demarează eforturile de evaluare şi proiectare cu ajutorul unui kit de dezvoltare. Pachetul include un modul PowerCore, placă de prototipuri, cablu serial pentru programare şi testare, Dynamic C cu stivă TCP/IP şi surse incluse gratuit, manual de utilizare, transformator AC, diverse alte componente şi conectori.

Descriere funcţională PowerCore FLEX standard
PowerCore
I/O de uz general 39 de intrări/ieşiri
Intrări adiţionale 2 Startup Mode, RESET
Ieşiri adiţionale STATUS, RESET
Bus I/O auxiliar 8 linii de date şi 6 de adresă (în comun cu I/O de uz general)
Porturi seriale Cinci 3.3V compatibile CMOS
• 5 configurabile ca seriale asincrone
• 3 configurabile ca seriale sincrone (SPI)
• 2 configurabile HDLC
• 1 configurabil SDLC
• 1 port serial asincron dedicat pentru programare

Viteză serială Baud rate max. asincron = CLK/8
Interfaţă slave Porturile slave permit funcţionarea ca master sau periferic
inteligent cu control master
Ceas de timp real Da
Timere Zece timere de 8 biţi (6 cascadabile din primul) şi un
timer de 10 biţi cu 2 regiştri de comparaţie
Watchdog/Supervisor Da
Ieşiri de tensiune AC/DC AC/DC Input, 5V (max. 1.8A), 3.45V
(max. 550mA)
Temperatură de operare -40° … +70°C
Umiditate 5-95%, fără condens
Interfaţă modul central Header 2 x 25 pini (0.1″ pitch)
Conector alimentare 6-pini, 3 mm cu blocare pe polaritate
Dimensiuni (60 x 102 x 28 mm) (fără cabluri)

COMET electronics
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu