R.F. REMOTE CONTROL EXTENDER IR-201

by donpedro

REMOTE CONTROL EXTENDER permite transmisia radio a comenzilor IR de la telecomandă la aparatul care este comandat (video, televizor, combină muzicală, receptor satelit, DVD, sistem aer condiţionat, etc.)

Pentru comanda diverselor tipuri de aparate electronice (televizor, combină muzicală, etc.) sunt folosite telecomenzi cu infraroşu.

Acestea funcţionează doar când telecomanda este direcţionată spre aparatul pe care îl comandă şi nu există un obstacol interpus.
Ce putem face în cazul în care dorim comanda unor aparate când ne găsim în camere diferite?
În cazul RF Remote Control, transmisia semnalului de telecomandă se face radio pe frecvenţa de 433 Mhz permiţând comanda la distanţă a diferitelor tipuri de aparate.
Sistemul este format dintr-un transmiţător a cărui funcţionare este următoarea: recepţionează semnalul IR de la telecomanda aparatului ce trebuie comandat, converteşte semnalul în semnal de radio frecvenţă, şi îl trimite la distanţă. În camera în care se găseşte aparatul de comandat (video, DVD, receptor satelit), se află receptorul care converteşte semnalul radio în semnal IR. Transmiterea semnalului de telecomandă se face prin aşezarea receptorului cu faţa spre aparatul de comandat. În acest fel se poate extinde raza de acţiune a telecomenzii de la câţiva metri în cadrul aceleiaşi camere la o distanţă de până la 100 metri, iar semnalul poate penetra pereţi de camere, tavane sau plafoane ale cladirii. Instalarea sistemului este foarte simplă:
1. Se conectează adaptoarele de alimentare (incluse in kit) la emiţător, respectiv receptor;
2. Se aşează receptorul în aşa fel încât ecranul semitransparent este îndreptat spre aparatul care trebuie comandat;
3. Se aşează emiţătorul într-o poziţie în care poate fi activat optic de telecomandă;
4. Dacă semnalul este transmis corect, LED-urile indicatoare existente atât pe emiţător cât şi pe receptor semnalizează comanda.
În tabel sunt date principalele caracteristici tehnice ale sistemului.
Ing. Adrian Andrei

Antech 98 s.r.l.
Tel/Fax : 01 – 675.70.66
e-mail:
www.alcad.net

S-ar putea să vă placă și