R-Car H2 de la Renesas

by donpedro

Renesas Electronics a anunţat disponibilitatea unui nou membru al seriei R-Car de sisteme pe cip (SoC) pentru industria auto. Cu capacitate de a oferi mai mult de 25000 DMIPS, R-Car H2 furnizează înaltă performanţă şi grafică 3D pentru sisteme multimedia şi de navigaţie pentru industria auto. R-Car H2 are la bază o configuraţie cu ARM® Cortex™A-15 quad-core rulând un procesor suplimentar ARM® Cortex™A-7 quad-core – prima implementare industrială a unui Quad ARM® Cortex A15 şi a tehnicii de procesare big.LITTLE într-un Soc pentru industria auto.
Acceleratoarele hardware media puternice permit caracteristici precum 4 x HD 1080p codare/decodare video inclusiv suport Blu-Ray suportând 60 de cadre pe secundă, recunoaştere imagine/voce şi grafică 3D de înaltă rezoluţie, fără a încărca prea mult procesorul. Aceste module hardware realizează inclusiv îmbunătăţirile afişării necesare pentru interfaţa om-maşină (HMI) / date de navigaţie în paralel cu gestionare film/DVD.
R-Car H2 este caracterizat de asemenea de unitatea de procesare grafică (GPU) Imagination Technologies PowerVR Seria 6 G6400. Aceasta este prima implementare globală a GPU-ului într-un SoC pentru industria auto, ceea ce demonstrează capabilitatea grafică 3D a seriei R-Car. R-Car H2 oferă una dintre cele mai bune soluţii de înaltă performanţă de pe piaţa auto embedded. Acest GPU este gata nu numai să suporte tehnologii deschise precum OpenGL ES 2.0, dar şi OpenGL ES 3.0 şi OpenCL. Suportul pentru standarde grafice deschise combinat cu R-Car H2 IP şi alte caracteristici, fac ca dispozitivul să fie platforma perfectă pentru dezvoltarea de noi generaţii de sisteme de infotainment.
Miezul Renesas IMP-X4, implementat în R-Car H2 ca şi caracteristică opţională, furnizează procesare de imagine în timp real ce permite ca dezvoltatorii să asigure suport pentru tendinţele curente.

Renesas Electronics Europe
www.renesas.eu

S-ar putea să vă placă și