Primul FPGA de tip SoC (System-on-Chip) bazat pe RISC-V intră în producția de masă

by donpedro

Primul SoC Field Programmable Gate Array (FPGA) care suportă arhitectura deschisă RISC-V ISA a intrat în producția de serie, marcând o etapă importantă în evoluția procesoarelor embedded. Pe măsură ce utilizatorii continuă să adopte FPGA-urile SoC PolarFire® în ritm rapid, Microchip Technology Inc. anunță certificarea producției pentru MPFS250T și MPFS025T, anunțat anterior. Microchip anunță, de asemenea, că ecosistemul său Mi-V continuă să eficientizeze adoptarea RISC-V, permițând în același timp o nouă clasă de produse industriale, IoT și alte produse edge-compute mai mici, mai eficiente din punct de vedere energetic și mai puțin costisitoare.

FPGA-urile PolarFire SoC deblochează noi oportunități de procesare configurabilă cu subsistemul lor de microprocesor bazat pe RISC-V în timp real, compatibil cu Linux®, pe o structură FPGA rapidă, susținută de angajamentul Microchip pentru o foaie de parcurs a produsului și disponibilitate pe termen lung. De asemenea, acestea valorifică personalizările permise de standardul deschis RISC-V ISA pentru a spori eficiența energetică, securitatea și fiabilitatea în comparație cu opțiunile de procesare alternative, introducând în același timp noi capacități valoroase, cum ar fi modul determinist Asymmetric Multiprocessing (AMP), care permite utilizatorilor să ruleze un sistem de operare Linux în timp ce rulează o aplicație în timp real de performanță maximă. Inovația PolarFire SoC permite noi soluții la provocări cum ar fi îmbunătățirea eficienței puterii de calcul și accelerarea calculului la marginea rețelei, oferind capabilități de neegalat pentru aplicații de comunicații, apărare, medicale și automatizare industrială.

Ecosistemul Mi-V este la fel de important pentru adoptarea RISC-V, incluzând o varietate cuprinzătoare de nuclee IP, hardware, sisteme de operare, middleware, depanatoare, compilatoare și servicii de proiectare. Peste două duzini de parteneri colaborează cu Microchip pentru a extinde în mod continuu această platformă de evaluare cu costuri reduse și pentru a accelera implementarea proiectelor într-o varietate de industrii.

Microchip Technology

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu