PREZENTARE TRANSCEIVER FSK MICRF505

by donpedro

În acest număr din “Electronica Azi” vom prezenta transceiver-ul MICRF505 produs de MICREL. Acesta este un transceiver FSK multicanal, dedicat transmisiilor RF half-duplex, bidirecţionale, pentru echipamente ISM-UHF (de exemplu 433MHz, 868MHz), în conformitate cu standardele 15.247 şi 15.249 ale FCC şi standardele ETSI – EN300 220.

Descriere MICRF505
Transmiţătorul constă dintr-un sintetizor de frecvenţă PLL şi un amplificator de putere. Sintetizorul de frecvenţă este compus dintr-un oscilator de tensiune controlat (VCO), un cristal oscilator, un modul dual de prescalare, divizori de frecvenţă programabili şi un detector de fază.
Filtrul de buclă este extern pentru flexibilitate şi poate fi un simplu circuit pasiv. Puterea la ieşire a amplificatorului poate fi programată pe 7 nivele. Există şi un circuit de detecţie a blocării PLL-ului. În modul recepţie sintetizorul PLL generează semnalul oscilatorului local (LO). Valorile care dau frecvenţele oscilatorului local (N, M şi A) sunt stocate în regiştri N0, M0 şi A0.
Receptorul este de tip frecvenţă intermediară zero, care face posibilă filtrarea canalelor cu consum redus, prin intermediul filtrelor “low pass”. Receptorul constă într-un amplificator cu zgomot mic (LNA), care controlează o pereche de mixere în quadratură.Ieşirile mixerelui furnizează semnal la două canale identice aflate în quadratură de fază. Fiecare canal include un pre-amplificator, un filtru RC de ordinul 3 Sallen-Key care protejează filtrul “switched-capacitor” şi un limitator, care îl urmează, de efectele semnalelor puternice ale canalelor adiacente.
Filtrul principal de canal este un filtru cu şase poli eliptic. Frecvenţa de tăiere a filtrului RC Sallen-Key poate fi programată la 4 valori diferite: 100kHz, 150kHz, 230kHz, şi 340kHz. Ieşirile canalelor I şi Q sunt demodulate şi dau la ieşire date digitale. Demodulatorul detectează faza relativă a semnalelor canalelor I şi Q.
Dacă semnalul canalului I este întârziat faţă de cel al canalului Q, frecvenţa de ton FSK este mai mare decât frecvenţa locală, rezultând un “1”. Dacă situaţia este inversă rezultă un “0”. Ieşirea receptorului este disponibilă la pinul DATAIXO. Un circuit RSSI de indicare a puterii semnalului de recepţie detectează nivelul semnalului receptat.

Caracteristici MICRF505
Soluţie RF monocip de transceiver;
Sincronizare de bit digitală;
Indicator al puterii semnalului receptat RSSI;
Management de putere RX şi TX;
Funcţie de consum redus;
Interfaţă serială pe trei fire pentru programare registre specifice;
Funcţie de recitire regiştri;
Cristal referinţă pentru reglaj.

Aplicaţii MICRF505
Telemetrie
Control wireless
Repetor de date
Sisteme de control
Modemuri wireless
Sisteme de securitate wireless.

Detalii tehnice şi comerciale:
Electronice AE s.r.l.
Cristian.Alexe@eae.ro
Radu.Dinu@eae.ro
021-320.3249
www.codico.com
www.atmel.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu