Power Integrations extinde familia de dispozitive BridgeSwitch pentru comanda motoarelor BLDC, pentru a suporta puteri de 400W

by donpedro

Power Integrations, lider în fabricarea de circuite integrate de înaltă tensiune pentru conversia eficientă a puterii, a extins familia de circuite BridgeSwitch™ utilizate pentru comanda motoarelor de tip BLDC, PMSM sau ACIM, pentru a suporta aplicații care necesită o putere de până la 400W. Dispozitivele BridgeSwitch™ sunt circuite integrate Half-bridge (jumătate de punte) (vezi figura 1) bazate pe tehnologia FREDFET (Fast Recovery Diode Field Effect Transistors), măsoară cu acuratețe curentul prin motor, nu au nevoie de rezistență shunt și ating o eficiență de conversie a puterii de până la 99.2%.

Figura 1: BridgeSwitch™ pentru comanda motoarelor de tensiune înaltă

Tabelul 1: Produsele din familia BridgeSwitch

Noii membri ai familiei BridgeSwitch de 400W – BRD1167 și BRD1267 – livrează curenți maximi de ieșire de până la 1.33A RMS și 11.5A DC.

Similar cu restul familiei BridgeSwitch (vezi tabelul 1), aceste circuite integrate (IC) își iau tensiunea de operare direct din linia de tensiune înaltă (nu au nevoie de o linie separată de 15-17V) și sunt disponibile în aceeași capsulă compactă InSOP-24C cu montare pe suprafață. Aceste dispozitive pot să comande motoare sincrone sau asincrone de tensiune înaltă cu una sau mai multe faze și suportă cele mai populare microcontrolere și algoritmi pentru controlul motorului.

Toate circuitele BridgeSwitch oferă caracteristici intrinseci de protecție supra-curent, supra/sub-tensiune și supra-temperatură. Aceste funcționalități reduc numărul de componente externe, complexitatea de dezvoltare software și timpul necesar pentru certificarea produsului final – de exemplu, pentru standardele IEC60730 și IEC60335.

 

Dispozitivele BridgeSwitch oferă dezvoltatorului posibilitatea de a defini nivele separate de protecție împotriva excesului de curent pentru ieșirile high-side și low-side (vezi figura 2), protecția activându-se în timpul fiecărei perioade PWM. Această protecție instrinsecă reduce complexitatea dezvoltării de software și protejează sistemul și motorul în condițiile când înfășurările motorului sunt în scurt-circuit sau deschise (open).

Figura 2: Protecția intrinsecă în hardware reduce timpul pentru dezvoltarea de software și pentru certificările de conformitate IEC 60335-1 și IEC 60730-1

O altă caracteristică unică este interfața pe un fir (single-wire) care facilitează comunicarea cu procesorul. Prin aceasta, BridgeSwitch transmite procesorului eventualele erori de funcționare, precum și locul unde acestea au apărut. De exemplu, pentru un sistem care controlează un motor BLDC de înaltă tensiune cu 3 faze, acestea pot fi: curent >3A, faza U, high-side, tensiune mai mică de 180V, faza V, low-side și temperatura de 150°C, faza W

Directorul de marketing Cristian Ionescu-Catrina comentează: “BridgeSwitch este o solutie flexibilă ce poate fi folosită atât pentru motoare cu o fază cât și pentru cele cu trei faze: pentru o fază sunt necesare două dispozitive BridgeSwitch, în timp ce pentru un sistem cu 3 faze sunt necesare trei circuite integrate. Extinderea puterii la 400W înseamnă capabilitatea de a suporta aplicații care necesită curenți RMS mai mari precum și operarea în condiții termice exigente, cum ar fi pompe industriale sau bunuri electrocasnice în care există compresoare, pompe sau ventilatoare”.

Mostre pentru dispozitivele BridgeSwitch BRD1167 și BRD1267 vor fi disponibile în luna Mai; prețurile încep de la $1.72 pentru comenzi de 10,000 bucăți. Pentru mai multe informații vizitați pagina de internet a producătorului Power Integration pentru BridgeSwitch: https://motor-driver.power.com/bridgeswitch.

Despre Power Integrations

Power Integrations, Inc. este un inovator de frunte în tehnologii cu semiconductoare pentru conversia de putere în domeniul tensiunilor înalte. Produsele companiei reprezintă elemente cheie în ecosistemul “Energie curată”, care permit aplicații cu surse regenerabile de energie, precum și transmisia și consumul eficient de energie, cu puteri variind de la miliwați la megawați.

Power Integrations

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu