Portenta C33 este un SoM (System-On-Module) IoT rentabil și de înaltă performanță, pentru aplicații profesionale

Prezentat de Arduino și Renesas la Embedded World 2023, noul modul promite să facă IoT-ul industrial mai accesibil ca oricând

by gabi

Arduino, cel mai important ecosistem de hardware și software open-source din lume, a anunțat lansarea noului său sistem pe modul (SoM) Portenta C33, bazat pe RA6M5, un microcontroler bazat pe Arm® Cortex® M33 de la Renesas, un furnizor de top de soluții avansate de semiconductoare. Portenta C33 este cea mai recentă completare a familiei Portenta de la Arduino, special creată pentru a oferi o platformă completă și scalabilă pentru dispozitivele IoT terminale. Portenta C33 oferă un microcontroler puternic, conectivitate și securitate la un preț convenabil, ceea ce îl face ideal pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi dispozitive Edge AI, gateway-uri IoT, sisteme de control de la distanță, managementul flotei și urmărirea proceselor.

Portenta C33 oferă dezvoltatorilor profesioniști o platformă IoT pregătită pentru producție, care combină mediul familiar Arduino cu alte limbaje de nivel înalt, precum MicroPython. Modulul integrează conectivitate Wi-Fi și Bluetooth® Low Energy, alături de o mare varietate de interfețe periferice, inclusiv CAN, SAI, SPI și I2C. În plus, motorul integrat Secure Crypto Engine 9 (SCE9) al RA6M5 cu stocare securizată a cheilor asigură securitate industrială la nivel hardware și posibilitatea de a efectua actualizări de firmware over-the-air cu Arduino IoT Cloud sau alte servicii de la terți.

Factorul de formă al noului modul este compatibil cu gamele Portenta și MKR.

Portenta C33 poate constitui nucleul gateway-urilor industriale IoT, conectând dispozitive, mașini și senzori pentru a colecta date de operare în timp real și a le afișa pe un tablou de bord personalizat Arduino IoT Cloud sau pe platforme cloud de la terți, cu criptare securizată a datelor de la un capăt la altul. De asemenea, Portenta C33 poate fi cuplat cu ușurință cu senzorii inteligenți ai modulelor Nicla, pentru a efectua controale privind asigurarea calității chiar pe linia de producție, detectând orice defecte cât mai devreme posibil.

În fabrici, birouri și clădiri rezidențiale, Portenta C33 poate fi implementat pentru a monitoriza consumul de gaz, apă, electricitate și orice alte utilități printr-un singur sistem. Datele pot fi colectate, afișate și procesate pentru a identifica cu precizie tendințele de utilizare în diagramele Arduino IoT Cloud, oferind o imagine de ansamblu pentru optimizarea gestionării energiei și reducerea costurilor.

Portenta C33 va fi disponibil în comerț până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2023 în magazinul online Arduino și la distribuitorii autorizați. Pentru a vă înscrie pe lista de așteptare pentru Portenta C33 sau pentru a găsi mai multe informații și specificații tehnice complete, vă rugăm să vizitați https://www.arduino.cc/pro

Arduino

S-ar putea să vă placă și