PCB Design Studio

by donpedro

Tehnologie Cadence la un preţ accesibil

PCB Design Studio pune la dispoziţia dumneavoastră cele mai bune unelte de proiectare.
PCB Design Studio oferă două soluţii pentru desenarea schemelor electrice, fiecare având modalităţi de abordare şi facilităţi distincte. Puteţi alege varianta care se potriveşte cel mai bine cerinţelor şi modului dumneavoastră de lucru.
Orcad Capture® CIS pentru proiectare rapidă şi gestionare a bazei de date cu componente electronice
Capture CIS este cea mai eficientă soluţie de proiectare a schemei electrice sub Windows. Intuitivă, uşor de folosit, având mecanisme sofisticate de căutare a componentelor, este varianta recomandată pentru proiectarea rapidă a schemei electrice. Pot fi desenate atât scheme bloc cât şi scheme pentru PCB complexe, FPGA sau CPLD.
CIS (Component Information System) este un mediu complet de gestionare a componentelor electronice, conţinând un sistem de creare, urmărire şi calificare a acestora. În plus, CIS vă oferă accesul direct prin Internet la Activeparts™, o bază de date vastă, actualizată permanent, cu legături la foile de catalog ale producătorilor de componente electronice. Facilităţile avansate de căutare permit localizarea rapidă a componentelor, utilizând orice combinaţie de caracteristici şi valori drept criteriu de căutare. Când alegeţi o componentă, CIS afişează toate informaţiile care o definesc (logice, fizice, de fabricaţie şi comerciale) şi le gestionează din mediul de proiectare a schemei electrice. Dacă intervin modificări în schema electrică sau în baza de date, actualizarea acestora este posibilă printr-o simplă apăsare pe clapă, generând liste de componente şi liste de conexiuni corecte, în orice moment. Integrarea bidirecţională completă cu uneltele de proiectare PCB asigură concordanţă între schema electrică şi proiectul plăcii cu circuite imprimate în eventualitatea inversării porţilor, a pinilor sau a modificării numelui sau valorii componentelor.

Concept HDL pentru metodologii avansate şi particularizare a proiectării
Sunteţi pregătiţi să treceţi de la desenarea schemei la metode puternice şi eficiente pentru proiectarea de sistem bazată pe limbaj descriptiv, alternative ale proiectului şi reutilizarea unor module ale proiectului? Doriţi să integraţi complet uneltele de proiectare în infrastructura de producţie şi să le configuraţi conform cerinţelor şi preferinţelor dumneavoastră? Atunci înseamnă că sunteţi pregătiţi pentru Concept HDL.
Mediul pentru semnal mixt cu care este înzestrat Concept HDL, permite realizarea proiectelor utilizând orice combinaţie între descrieri comportamentale şi structurale. Conceput special pentru a permite metodologii ierarhice (top-down), Concept HDL este destinat echipelor de proiectare ce elaborează proiecte complexe. O ierarhie grafică şi un sistem de configurare, împreună cu un bloc de editare funcţională, permit împărţirea uşoară şi navigarea în proiecte multi-nivel şi multi-pagină. Utilizând aceste facilităţi proiectele mari sunt împărţite în module logice uşor de gestionat, apoi membrii echipei de proiectare pot implementa logica fiecărui modul.
Mecanismul de căutare cu care este prevăzut Concept HDL permite localizarea rapidă a fiecărei componente necesare, utilizând criterii de căutare logice sau fizice. Dacă aţi avut nevoie vreo dată să urmăriţi o anumită componentă într-un proiect de dimensiuni mari, sau un anumit semnal într-un proiect cu pagini sau niveluri multiple, veţi aprecia cu siguranţă facilitatea de localizare globală. Aceasta permite efectuarea unui proces laborios printr-o simplă apăsare pe clapă.

Suport pentru proiectarea modularizată
Presiunile şi tendinţele pieţei împing adesea proiectarea produselor electronice către modularizare, niveluri multiple de performanţă şi variaţii ale funcţionalităţii. Păstrarea mai multor proiecte, ce provin dintr-un proiect de bază la care apar modificări în funcţie de varianta constructivă, consumă timp şi resurse, fiind adeseori o posibilă sursă de erori. Este mult mai eficient să păstrăm funcţionalitatea principală într-un proiect unic şi să păstrăm separat numai informaţiile cu privire la modificările necesare în funcţie de variantă. În acest mod orice modificare a funcţionalităţii efectuată în proiectul principal se va regăsi automat în toate variantele.
Opţiunea Variants din PCB Design Studio permite acest lucru prin definirea variantelor multiple ale unui proiect. Varianta dorită poate fi selectată în orice stadiu al procesului de dezvoltare: în timpul simulării, la generarea listelor de materiale sau la generarea documentaţiei de fabricaţie, acest lucru fiind posibil atât din mediul de desenare a schemei electrice cât şi din mediul de proiectare a PCB. Facilitatea de sincronizare asigură compatibilitatea între schema electrică şi PCB, comparând cele două forme ale proiectului, afişând toate modificările şi permiţând alegerea formei principale pentru fiecare clasă de obiecte din proiect ce au suferit modificări.

Allegro PCB pentru proiectare inteligentă şi trecere uşoară la fabricaţie
În centrul pachetului PCB Design Studio se află Allegro PCB, un mediu interactiv pentru crearea şi editarea complexă, multi-strat a plăcilor cu circuite imprimate. Paleta vastă de facilităţi oferite acoperă o gamă largă de cerinţe actuale ale proiectării şi fabricaţiei PCB.
Allegro PCB pune la dispoziţie un set puternic şi flexibil de unelte pentru proiectarea planelor de masă. Modul de lucru automat interactiv calculează şi afişează poziţia optimă pentru amplasarea fiecărei componente în funcţie de conexiunile acesteia, dar lasă proiectantul să ia decizia finală. Facilităţile de “cross-probing” şi “cross-selection” între schema electrică şi PCB, permit selecţia componentelor critice şi amplasarea corectă a acestora. O altă facilitate oferită de Allegro PCB este capacitatea de a împărţi placa în regiuni fizice, cărora le pot fi asociate componente sau subcircuite de anumite dimensiuni, în vederea respectării constrângerilor de proiectare electrice, termice sau mecanice. Pot fi importate din sisteme de proiectare mecanică zone cu restricţii de amplasare sau înălţime, utilizând date în format DXF sau IDF

IntelliUSE Interactive Routing pentru proiectare automată interactivă
IntelliUSE oferă facilităţi de interconectare în timp real, bazată pe formă, sub orice unghi, de tip împinge/înlătură (“push/shove”), care permit proiectantului să aleagă între opţiunile “shove-preferred” şi “hug-preferred”. Informaţii detaliate şi demonstraţii video pot fi găsite în website-ul Cadence Design Systems: www.pcb.cadence.com.

S-ar putea să vă placă și