O nouă memorie flash “Fimware Hub and Low Pin Count”de înaltă densitate pentru aplicaţii BIOS şi programe

by donpedro

STMicroelectronics şi-a extins gama de produse cu memoriile flash de înaltă densitate şi mare performanţă “Fimware Hub (FWH) and Low Pin Count (LPC)” de 16Mbiţi: M50FW016 (2Mbiţi x 8, FWD, Uniform Block) şi M50FW116 (2Mbiţi x 8, LPC, Boot Block).

ST este prima companie ce oferă o gamă completă de memorii flash pentru PC BIOS de la 2Mbiţi la 16Mbiţi. Noile dispozitive de 16Mbiţi sunt de asemenea primele de pe piaţă ce corespund specificaţiilor “Low Count Interface” revizia 1.1, permiţând ca M50FW016 să suporte cicluri de “Firmware Memory Read/Write” pe mai mulţi octeţi. M50LPW116 permite cicluri Read/Write ale memoriei. Ciclurile Read/Write pe mai mulţi octeţi permit obţinerea unor rate de transfer mari de până la 15.6Mbiţi pe secundă, mai mari decât orice memorie serială Flash existentă.
Specificaţiile pentru M50FW016 şi M50LPW116 au fost stabilite împreună cu proiectanţii de plăci de bază pentru a satisface cât mai bine cerinţele acestora.
Timpul de programare pentru ambele dispozitive este de 10uS (tipic), având opţiunea de a programa patru octeţi de memorie consecutivi, prin intermediul comenzii Quadruple Byte Program. Timpul de ştergere a 64Kbyte este de 0,75 secunde (tipic) fiind posibilă şi ştergerea întregului chip.
Alte caracteristici comune pentru memoriile de 16Mbiţi FWD şi LPC sunt: două căi de protecţie la nivel de bloc şi “Identification Inputs Pins” permiţând până la 16 dispozitive conectate pe acelaşi bus.
Un protocol “Address/Address Multiplexed (A/A Mux)” permite programarea rapidă în procesul de producţie.
Componentele sunt disponibile în capsulele TSOP40 (10 x 20mm) şi la cerere în capsula PLCC32.
Informaţii detaliate sunt disponibile la:

www.st.com/flash.

Adaugă un comentariu