Noutăţi privind soluţiile “System-on-Chip”

by donpedro

STMicroelectronics anunţă livrarea a două milioane de circuite integrate destinate receptoarelor radio pentru sateliţi XM

Noile soluţii “single-chip” micşorează costurile şi îmbunătăţesc performanţa receptoarelor

STMicroelectronics a anunţat că totalul vânzărilor de circuite integrate destinate receptoarelor radio pentru satelit XM a a atins cifra de 2 milioane de unităţi. Compania a anunţat totodată, că s-au livrat către utilizatorii XM Satellite Radio mostre de noi soluţii “on-chip” înlocuind generaţiile anterioare.

ST a fost selectată de XM (cea mai importantă companie americană de servicii radio prin satelit) în 1998 drept singurul vendor de circuite semiconductoare abilitat să dezvolte şi să producă circuite apte să ofere capabilităţi XM radio receptoarelor, cea mai importantă caracteristică a tehnologiei US – servicii digitale satelit. Circuitele sunt construite pe tehnologia ST “system-on-chip” şi beneficiază de soluţii audio digitale.
De la prima generaţie de chipset-uri produsă de ST în anul 2000, compania a introdus a doua versiune ce utilizează cele mai avansate procese tehnologice. ST a produs mai mult de două milioane de astfel de chipuri ce au fost livrate producătorilor de receptoare radio XM printre care Alpine, Delphi, Sony şi Clarion care dezvoltă echipamentele de recepţie utilizate în autovehicule şi în locuinţe.
Noua soluţie “single chip” este realizată de ST cu ajutorul tehnologiei de 130nm incluzînd suplimentar caracteristicile care măresc performanţa şi permit aplicaţii de date avansate.

Succesul circuitelor XM Satellite Radio demonstrează abilitatea companiei ST să ofere valoare clientului,” comentează Riccardo Ferrari, General Manager la ST Departamentul Audio. “De când a fost selectată de XM în 1998, compania a furnizat în mod constant soluţii de siliciu de primă clasă fiecărei generaţii de produse ce au răspuns tuturor cerinţelor impuse de acest proiect provocator.”

Suntem foarte încântaţi că ST a putut ajunge să furnizeze până acum două milioane de circuite integrate. În plus, succesul ST în integrarea tuturor funcţiilor de procesare de semnal XM într-un singur chip reprezintă un enorm avantaj,” spune Dr. Stell Patsiokas, Vice Preşedinte Executiv în departamentul de Tehnologie şi inginerie al XM Satellite Radio. “Cu siguranţă aceste circuite permit fabricanţilor de receptoare să continue să adauge capabilităţi XM la un preţ atractiv.”

Despre XM Satellite Radio

XM este cea mai bună companie americană de servicii radio satelit. Cu mai mult de 692,000 de abonaţi la 30 Iunie – XM se pregăteşte să atingă cifra de 1 milion de abonaţi până la sfârşitul acestui an.
Indiferent că se află în maşină, acasă, la birou sau pe drum, ascultătorii loiali XM se bucură de alegerea a 101 canale digitale: 70 canale de muzică, mai mult de 35 dintre ele sunt gratuite, oferind toate stilurile de muzică, de la hip hop la operă, muzică clasică sau country, bluegrass la blues; 31 de canale de sport, talk, comedie, programe pentru copii şi programe de divertisment. Pentru mai multe informaţii despre XM vizitaţi situl:

www.xmradio.com

Adaugă un comentariu