Noul MOST150 INIC de la Microchip

by donpedro

Microchip anunţă lansarea pe piaţă a OS81118, primul controler inteligent de interfaţare în reţea (INIC) MOST150 cu port pentru USB 2.0 şi transceiver coax integrat.
Tehnologia MOST150 a fost cu succes implementată în primele modele de maşini în 2012. Acum, Microchip anunţă lansarea celui mai nou membru al familiei sale MOST150 INIC pentru continuarea în viitor a poveştii de succes MOST®.
Cu portul său USB 2.0, incluzând USB PHY şi interfaţă HSIC (High-Speed Inter-Chip interface), OS81118 permite proiectanţilor să creeze în maşină aplicaţii de conectivitate mobilă şi Wi-Fi® pe reţeaua MOST150 prin conectarea unui modul standard Wi-Fi/3G/LTE prin USB. Această soluţie simplă reflectă cerinţele curente de aplicaţii ale pieţei în mediul auto, precum acces la Internet, e-mail, reţele sociale şi servicii locale. Mai mult, OS81118 permite inginerilor auto să conecteze în reţelele MOST din vehicule cele mai recente sisteme pe cip (SoC).
Pe lângă stratul fizic (oPHY), OS81118 integrează un transceiver coaxial, ce deschide o cale de reducere a costurilor pe stratul fizic al MOST. Suplimentar, acest strat fizic coaxial (cPHY) poate fi utilizat pentru sisteme de asistenţă avansată a şoferului (ADAS).
OS81118 suportă tendinţă pe piaţa de infotainment de a utiliza SoC de înaltă clasă, dezvoltate pentru consumatori şi dispozitive mobile, în aplicaţii auto, deşi aceste dispozitive nu au interfeţe specifice auto: CAN, LIN, MediaLB® sau MOST. Portul USB de mare viteză de pe OS81118 simplifică conectarea sistemelor la orice reţea MOST150, şi în plus adaugă flexibilitatea oferită de transceiverul coaxial.
Pentru a permite în continuare dezvoltarea rapidă şi timpi mici de lansare pe piaţă, Microchip anunţă de asemenea lansarea Physical+ Interface Board OS81118. Aceasta este o placă ce capsulează întreaga interfaţă hardware a unei reţele MOST. Placa de interfaţare Physical+ OS81118 dispune de interfaţă USB 2.0, suportând straturi fizice optice şi coax. Se aşteaptă să fie disponibilă pe piaţă în Q3/2013.
OS81118 este furnizat în capsulă de 72 de pini QFN şi este aşteptat să fie disponibil pe piaţă pentru producţii de masă în ianuarie 2014. Până atunci se pot solicita mostre, iar producţia de mostre este aşteptată pentru Q3/2013.

MICROCHIP TECHNOLOGY
www.microchip.com/get/472T

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu