Noua tehnologie touch de la TRS STAR

by donpedro

TRS Star Touch este o soluţie “multi touch” bazată pe tehnologia Charge Transfer patentată de către Atmel


Metoda QMatrix™

Folia touch TRS Star Touch este plasată în spatele panoului de sticlă şi este com­pusă din două straturi: unul X şi unul Y.
Impusurile se aplică stratului X şi sunt măsurate pe stratul Y pe baza capacităţii mu­tuale dintre X şi Y. Controlerul recunoaşte schim­bările din câm­­pul electric cauzate de atingerea cu unul sau mai multe degete şi calculează coordonatele acestor puncte de atingere cu degetul.

AVANTAJELE senzorului touch de la TRS Star

• Funcţionează în spatele unui panou de sticlă de până la 1cm grosime, iar în cazul unuia din plastic până la 4mm grosime;
• Funcţionează chiar şi la atingerea cu mănuşi, unghii sau pixuri.
• Senzorii nu sunt limitaţi doar la forme rectangulare, dacă se urmăreşte conturul PCB-ului, aceştia putând avea şi forme rotunde.

• Mărimea senzorului touch nu este limitată numai la aria activă a TFT-ului, acesta poate fi mărit pentru a integra butoane capacitive în jurul display-ului.
• Datorită compor­tării excelente EMV/EMI (30V/m) sunt ideale pentru apli­caţii industriale, me­dicale sau fero­viare.

AVANTAJELE controlerului TRS Star
• Până la 10 degete atingere simultană;
• Drivere oferite pentru Win XP / 7, Linux şi Win CE;

• Suport API până la 10 degete multitouch;
• Posibilitatea de a seta parametri cei mai importanţi ai senzorului prin driver;
• Controler de touch cu interfaţă serială sau USB;
• Funcţionează cu 5V prin USB sau 3,3V pe serial;
• Posibilitatea integrării controlerului prin şuruburi în sistemul clientului sau poate fi lipit folosindu-se pad-urile de pe marginile cablajului imprimat.

Atmel® maXTouch™
maXTouch™ este o soluţie pentru display-uri multi-touch. Soluţiile bazate pe tehnologia maXTouch™ combină robusteţea unei supra­feţe sigilate şi rezistente la zgârieturi cu controlul unei interfeţe utilizator cu timp de răs­puns rapid. Algoritmi complecşi elimină ero­rile şi acţionările neintenţionate maximizând uşurinţa în exploatare cu minim de încărcare hardware. Tehno­logia maXTouch™ foloseşte o reţea de straturi conductive, care de obicei constau în depu­neri de suprafeţe transparente pe

plastic sau sticlă de ITO (indium-tin-oxide).
Aceste matrice situate pe două straturi succesive formează o arie de antene de emisie/ recepţie acoperind întreaga suprafaţă activă.
Echipamentul de emisie/recepţie este integrat în controlerul dedicat maXTouch™ nefiind ne­ce­sar alt circuit analog pentru a acţiona panoul.
Deoarece controlerul maXTouch™ este capabil de a detecta multiple atingeri independente în aria activă, acesta face posibilă şi re­cunoaş­terea punc­telor de atingere.
Combinaţia inge­ni­oasă dintre hardware şi firmware permite detectarea atingerii şi a mişcărilor cu timp de răspuns rapid şi eliminarea atingerilor din greşeală cum ar fi atingerea prin manipularea dispozitivului sau atingerea cu obrazul, urechea sau alte posibile atingeri accidentale.

maXTouch™ sunt o alternativă de înlocuire a panourilor rezistive echivalente lor datorită suprafeţei rigide şi sigilate care protejează display-ul din spatele ei de zgârieturi, agenţi de curăţare agresivi, apă, murdarie sau alte influenţe ale mediului, întregul panou frontal devenind o unitate sigilată. De asemenea, posibilităţile tehnologiei maXTouch™ deschid calea pentru noi interfeţe utilizator imposibil de realizat folosind conceptul de touch rezistiv. Panourile de sticlă şi foliile cu straturi transparente conductive sunt croite pe cerinţele clientului, o gamă largă de dimensiuni în dife­rite formate pot fi acum fabricate pe baza soluţiilor maXTouch™ .

Contact
Marian Enache
Inginer aplicaţii
mena@msc-ge.com

MSC-Mibatron s.r.l.
O firmă a grupului MSC Vertriebs GmbH
Tel +40 (21) 2302521
Tel./Fax +40 (21) 2302530
bucuresti@msc-ge.com
www.msc-ge.com

COMPETENÞÃ ÎN ELECTRONICÃ

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu