Noua platformă modulară de dezvoltare IoT de la Renesas reduce semnificativ timpul de comercializare și complexitatea de proiectare

by donpedro

Renesas Electronics Corporation a lansat o nouă platformă inovatoare de proiectare a sistemelor IoT, care facilitează extrem de mult prototiparea sistemelor IoT. Sistemul Renesas Quick-Connect IoT este format din plăci și interfețe standardizate, permițând proiectanților să conecteze rapid și ușor o gamă largă de senzori la plăcile de dezvoltare cu microcontroler. Noul sistem oferă, de asemenea, componente software de bază care sunt portabile între plăci, reducând considerabil cerințele de codificare.

Ca parte a sistemului Quick-Connect IoT, Renesas a colaborat cu Digilent, Inc. pentru crearea unei noi interfețe I2C Pmod extinse, Type 6A, pentru o acoperire mai largă și o flexibilitate sporită. Renesas a standardizat noul conector Pmod 6A de la Digilent pentru noile Pmod-uri pentru senzori și kituri de dezvoltare MCU. Această standardizare permite proiectanților o flexibilitate de neegalat în selectarea combinației optime pentru orice proiect de prototip IoT. Plăcile cu microcontroler vor avea doi conectori Pmod, unul pentru un Pmod de senzor și altul pentru un modul de comunicații. Pmod-urile pot fi, de asemenea, conectate în cascadă pentru o flexibilitate și mai mare.

Renesas a redefinit, de asemenea, API-urile software comune (Application Program Interfaces) și codul HAL (Hardware Abstraction Layer) pentru o mare varietate de senzori. Acestea sunt încorporate în mediul de dezvoltare integrat Renesas e2 studio. Acum, în loc să scrie și să testeze sute de linii de cod de driver, proiectanții trebuie doar să selecteze grafic senzorul lor și să scrie câteva linii de cod.

Inițial, Quick-Connect IoT va include peste o duzină de noi senzori Renesas Pmods și alte plăci modulare, inclusiv senzori de calitate a aerului, senzori de debit, biosenzori, ToF (time of flight), de temperatură și alte elemente de detecție. Sunt în curs de dezvoltare și alte Pmod-uri de senzori Renesas care vor include o varietate de senzori și periferice. Peste 25 de plăci și kituri de dezvoltare MCU care cuprind familiile RA, RX și RL78 sunt compatibile cu noul standard Pmod Type 6A, fie direct, fie prin intermediul unei mici plăci de interfațare dezvoltate de Renesas. Plăcile de dezvoltare RE și RZ vor fi compatibile în viitorul apropiat. Clienții pot comanda kituri de dezvoltare, senzori și plăci de interfațare prin intermediul canalelor de distribuție Renesas.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu