Noua placă de bază RDK3 de la Rutronik System Solutions

Realizarea de aplicații Bluetooth cu consum ultra-redus de putere și cu caracteristici de securitate de ultimă generație

by gabi

RDK3 de la Rutronik System Solutions reprezintă o soluție completă pentru dezvoltatorii de hardware și firmware.

Familia de plăci de bază de la Rutronik System Solutions se mărește odată cu noul RDK3. Placa de bază oferă proiectanților o platformă perfectă pentru dezvoltarea propriilor concepte de validare a conectivității Bluetooth și scurtează timpul de lansare pe piață. Aceasta este potrivită pentru o varietate de aplicații IoT și pentru piețele viitoare. Printre acestea se numără robotica avansată, clădirile inteligente, fabricile inteligente și asistența medicală. Microcontrolerul PSoC 64TM de la Infineon este componenta principală a plăcii de bază, permițând implementarea unor caracteristici de securitate de ultimă generație. Variabilitatea facilitează, de asemenea, integrarea software-ului Rutronik System Solutions în ModusToolboxTM de la Infineon.

Conectarea elementelor individuale sau a proceselor de lucru la o rețea wireless și inteligentă devine esențială în domenii precum robotica avansată, clădirile inteligente, fabricile inteligente sau asistența medicală. Numai sistemele interconectate în rețea permit ca etapele de lucru și obiectele să fie conectate în mod inteligent și să interacționeze între ele. Rezultatele obținute sunt creșterea eficienței și exploatarea posibilităților. Aici intervine noua placă de bază RDK3, care oferă o soluție completă pentru conexiuni fără fir Bluetooth cu standarde de înaltă securitate și consum redus de putere. Aceasta permite dezvoltatorilor de hardware și firmware să reducă timpul și costurile în faza de pre-dezvoltare și contribuie semnificativ la lansarea mult mai rapidă pe piață a noilor aplicații.

“Sistemele inteligente, interconectate într-o rețea IoT devin din ce în ce mai importante. Cu RDK3, oferim o soluție flexibilă pentru piețele în creștere. Noua placă de bază de la Rutronik System Solutions sprijină dezvoltatorii de aplicații embedded pentru conexiuni Bluetooth Wireless Low-Power să avanseze mai rapid în dezvoltarea lor, pentru a reduce costurile. Combinată cu funcțiile de securitate de ultimă generație implementabile grație microcontrolerului PSoC64, aceasta reprezintă o bază perfectă pe care dezvoltatorii pot construi”, declară Stephan Menze, Head of Global Innovation Management la Rutronik.

Nivel ridicat de securitate prin intermediul microcontrolerului PSoC 64TM de la Infineon

Sistemele conectate la rețeaua IoT sunt din ce în ce mai numeroase. Protecția și securitatea datelor și a comunicațiilor sunt esențiale. Prin urmare, RDK3 se bazează pe microcontrolerul PSoC 64TM de la Infineon cu arhitectură PSA (Platform Security Architecture). Microcontrolerul cu două nuclee dispune de izolare bazată pe trei niveluri hardware și firmware. Sistemul pe cip (SoC) Arm Dual-Cortex M-Core oferă un nucleu M0+ securizat, realizând toate funcțiile de securitate. Acesta este separat fizic de aplicațiile utilizatorului care rulează în paralel pe nucleul Arm Cortex-M4. Datorită caracteristicilor microcontrolerului de la Infineon, RDK3 oferă funcții principale pentru crearea și autentificarea aplicațiilor securizate. Un alt avantaj al plăcii de bază este că software-ul oferit de Rutronik System Solutions este inclus în ModusToolboxTM de la Infineon. Astfel, este disponibil un singur mediu de dezvoltare, ceea ce permite creșterea eficienței.

Combinație facilă cu plăcile adaptoare de la Rutronik System Solutions

Noua placă de bază RDK3 are interfețe Arduino și este ușor de combinat cu alte plăci adaptoare, cum ar fi HMS Anybus, Text To Speech, RAB1 și RAB2. În plus, toate componentele utilizate se află în portofoliul de produse Rutronik, pentru a asigura disponibilitatea tuturor pieselor.

Informații suplimentare despre RDK3 și o opțiune de contact direct pot fi găsite la www.rutronik.com. În plus, o opțiune de comandă este disponibilă pe platforma de comerț electronic www.rutronik24.com.

Înscrieți-vă acum la concurs pentru a participa la tragerea la sorți care va avea loc în data de 31 mai 2023!

S-ar putea să vă placă și