Noua placă µATX oferă scalabilitate pentru întreaga gamă de procesoare Intel Ice Lake D și nu numai

congatec își extinde ecosistemul de servere edge modulare cu o placă carrier µATX și cu noile module COM HPC bazate pe cele mai recente procesoare Intel Xeon

by gabi

congatec și-a extins ecosistemul pentru serverele ‘edge’ modulare. Noile produse includ o placă ‘carrier’ cu factor de formă µATX și module COM-HPC bazate pe cele mai recente procesoare Intel Xeon D (Ice Lake). Noua placă µATX destinată modulelor COM-HPC a fost dezvoltată pentru seriile de servere compacte în timp real, utilizate în aplicații ‘edge’ și infrastructuri critice. Placa poate fi scalată cu flexibilitate folosind cele mai recente module de server COM-HPC de ultimă generație de la congatec. Împreună cu modulele actualizate, care sunt echipate cu cele mai recente procesoare Intel Xeon D-1800 și D-2800, clienții primesc o platformă µATX gata de utilizare pentru aplicații cu cerințe de înaltă performanță, într-un design robust și cu economie de spațiu.

Noua placă carrier µATX conga-HPC/uATX pentru servere oferă opțiuni I/O și de expansiune într-un factor de formă standard, compact. Astfel, placa devine o soluție ideală pentru numeroase aplicații, cum ar fi consolidarea serverelor pentru mașini virtuale (VM) sau servere edge pentru microrețele energetice, procesare video, recunoaștere facială, aplicații de securitate, infrastructuri urbane inteligente și multe alte aplicații. Placa conga-HPC/uATX oferă numeroase caracteristici pentru a activa astfel de aplicații, inclusiv opțiuni robuste de comunicație cu până la 100 GbE și lățime de bandă, posibilitate de extensie PCIe x8 și x16 pentru procesarea de sarcini de lucru intense de inteligență artificială prin GPGPU sau alte acceleratoare de calcul, 2 sloturi M.2 Key M pentru SSD-uri NVMe și un slot M.2 Key B pentru acceleratoare AI compacte sau module de comunicație pentru WiFi sau LTE/5G.

Noile SOM-uri (Server-on-Modules) conga-HPC/sILL și conga-HPC/sILH profită de cea mai recentă serie de procesoare Intel Ice Lake D-1800 LCC și D-2800 HCC, care oferă cu până la 15% mai multă performanță la același TDP în comparație cu seriile anterioare D-1700/D-2700 8. Performanța îmbunătățită per watt a modulelor COM-HPC este ideală pentru aplicațiile de înaltă performanță care erau anterior limitate de bugetul termic. Acestea beneficiază, în plus, de tehnologia Intel Speed Select, care facilitează echilibrarea performanțelor de calcul și atingerea unui TDP maxim.

Noile module COM-HPC impresionează atât prin hipervizorul integrat în firmware, care face deosebit de ușoară evaluarea consolidării serverelor cu mașini virtuale, cât și prin capabilități depline de procesare în timp real, asigurate de TCC, TCN și suportul opțional SyncE. Acest lucru este ideal în special pentru toate soluțiile 5G conectate în rețea, care necesită latențe foarte scăzute și o sincronizare strictă a frecvenței/ceasului.

Pentru noua platformă de soluții COM-HPC Server-on-Modules bazată pe µATX, congatec oferă și o serie de soluții complete de răcire, inclusiv răcire pasivă pentru șasiuri mici. Pe lângă personalizarea plăcii carrier conga-HPC/uATX, pachetul de servicii include, totodată, implementări BIOS/UEFI și hipervizor în timp real specifice clientului, precum și extinderea cu funcționalități IIoT suplimentare în scopul digitalizării.

Mai multe informații despre noua placă purtătoare conga-HPC/uATX pot fi găsite aici, iar cele mai recente SOM-uri de la congatec pot fi găsite aici.

Puteți experimenta toate acestea și multe alte inovații la embedded world în perioada 9-11 aprilie 2024: https://www.congatec.com/de/congatec/events/congatec-at-embedded-world-2024/

Vizitați congatec la standul 3-241.

congatec

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu