Noua generaţie de circuite RFID de 25 de ori mai rapidă!

by donpedro

Producătorul german de circuite semiconductoare, Infineon Technologies vrea să revoluţioneze etichetele electronice destinate aplicaţiilor industriale şi logistice cu ajutorul tehnologiei inovative RFID. Noile chipuri pot fi citite şi scrise cu viteza luminii, de la distanţă. Ele sunt destinate aplicaţiilor de identificare electronică fără contact a obiectelor aflate în mişcare.

Aplicaţiile vizate sunt: manipularea bagajelor din aeroporturi, logistica industriei textile, manipularea produselor în depozitele en-gross şi despachetarea lor, urmărirea produselor aflate pa banda de montaj şi serviciile poştale şi de curierat. Infineon a dezvoltat noile chipuri împreună cu firma australiană Magellan Technology ce utilizează tehnologia PJM. Infineon îşi propune să dezvolte şi să planifice toate sistemele electronice de identificare incluzând infrastructura şi software-ul industrial.

Noile chipuri RFID (Radio Frequency Identification) vor realiza cicluri de citire scriere de 25 de ori mai rapide. Tehnologia optimizată pentru aplicaţii logistice este capabilă să realizeze identificarea, citirea şi scrierea a 500 de etichete în mai puţin de o secundă.
Noile circuite pot realiza aceste funcţii de identificare la viteze de 4 metri/secundă, aproximativ 15Km/h.

Performanţele de identificare realizate cu circuitele tradiţionale realizate în tehnologia RFID se rezumă la citirea a 30 de etichete electronice într-o secundă, echivalentul unei viteze de o jumătate de metru/secundă.
Noile chipuri RFID operează cu tehnologia PJM (Phase Jitter Modulation) pentru a evalua semnalele radio de identificare ale etichetelor.

Comutarea constantă între 8 canale radio diferite creşte viteza de citire şi asigură o identificare pozitivă chiar în aplicaţiile de masă.
Viteza de identificare fără contact reprezintă un factor tehnologic cheie în ceea ce priveşte optimizarea preceselor industriale în activităţile de producţie şi logistică. În acest scop, sunt introduse în subansamblurile sau părţile componente ale echipamentelor şi produselor chipuri RFID sub forma unei etichete. Toate informaţiile importante sunt stocate în acest chip. Odată activate de un cititor, chipurile sunt citite electromagnetic pentru a controla paşii de producţie dar şi de a verifica originea şi procesele de stare ale produselor sau subansamblurilor.
Aplicaţiile industriale de logistică şi producţie reprezintă sectorul care va avea cea mai mare nevoie de chipuri RFID de pe piaţă.
Ţinând cont de studiile făcute de cercetătorii de la Allied Biz Intelligence, se aşteaptă ca numărul chipurilor RFID să crească cu 50 de procente, nivelul vânzărilor de asemenea dispozitive urmând să ajungă până în 2007 la 1.1 miliarde de Euro.

Până acum, citirea unei etichete electronice era făcută prin menţinerea ei în faţa unui cititor timp de câteva zeci de secunde, procedeu similar citirii etichetelor – coduri bară – ale bunurilor de consum cu ajutorul scannerului. Acest lucru îngreunează procesul de producţie din mediul industrial.

Chipurile PJM vor fi gata de vânzare la începutul anului 2004. Vor exista două versiuni, ambele putând fi apte de o identificare sigură pentru situaţii diferite: varianta PJM ItemTag® pentru articole separate aflate în mişcare (de exemplu produsele de pe bandă) şi varianta PJM StackTag® în care sute de etichete vor fi identificate simultan. Semnalele sunt procesate în cititor chiar dacă etichetele nu sunt sortate sau sunt foarte înghesuite, lucru considerat înainte imposibil de realizat fizic!

Pentru mai multe detalii privind noile chipuri RFID, puteţi accesa:
www.infineon.com
www.magtech.com.au

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu