Nou LDO Microchip

by donpedro

Date principale:
ieşire de până la 1 A cu o tensiune minimă de ieşire de 0,8 V
stabilitate asigurată cu ajutorul unui condensator ceramic de 1mF pe ieşire
o bună putere de ieşire, cu întârziere programabilă
capsule DFN şi SOIC cu 8 pini de tip fără plumb.

Microchip continuă dezvoltarea portofoliului său de stabilizatoare cu cădere mică de tensiune (LDO – Low Dropout Regulator), prin realizarea noului circuit MCP1726. Acest dispozitiv unic este caracterizat de o tensiune minimă de ieşire joasă (până la 0,8 V) şi un curent mare de ieşire (până la 1 A), făcându-l ideal pentru o mare varietate de aplicaţii de înaltă performanţă, precum următoarele generaţii de CPU şi nucleele circuitelor logice.
Circuitul LDO este stabil cu ajutorul unui condensator ceramic pe ieşire de 1mF, reducând costurile şi spaţiul de placă necesar. Dispozitivul este caracterizat de o bună putere de ieşire, cu opţiune de întârziere programabilă, ce permite inginerilor să programeze întârzieri ale sistemului, oferind flexibilitate suplimentară pentru proiectare.
Printre alte caracteristici mai pot fi evidenţiate: un curent tipic de alimentare de 140mA pentru un randament energetic optim; căderea de tensiune tipică de 150 mV pentru o înaltă flexibilitate şi toleranţă la scurtcicuit; opţiuni variate de închidere şi/sau reset; capsulă mică DFN cu 8 pini pentru aplicaţii cu constrângeri legate de spaţiu.

MICROCHIP TECHNOLOGY Inc. www.microchip.com

Adaugă un comentariu