Noile microcontrolere de înaltă performanță de la Renesas sunt primele dispozitive din industrie bazate pe procesorul Arm Cortex-M85

by gabi

Renesas Electronics Corporation a lansat cele mai puternice microcontrolere din lume, oferind performanțe revoluționare de peste 3000 de puncte CoreMark și o funcționare în timp real, complet deterministă, cu latență redusă, care satisface cele mai exigente nevoi ale clienților în domeniul aplicațiilor. Noile modele din seria RA8 sunt primele din industrie care implementează procesorul Arm® Cortex®-M85, ceea ce permite acestora să ofere o performanță de top în domeniu, de 6,39 CoreMark/MHz. Acest nivel de performanță va permite proiectanților de sisteme să utilizeze microcontrolerele RA în aplicații care anterior necesitau microprocesoare (MPU). Noua serie face parte din populara familie RA de microcontrolere de la Renesas, bazată pe procesoare Arm Cortex. Proiectele existente construite pentru alte dispozitive RA pot fi ușor portate pe noile microcontrolere RA8.

Tehnologie cu heliu pentru performanțe superioare în domeniul inteligenței artificiale

Noile microcontrolere din seria RA8 implementează tehnologia Arm Helium™, extensia vectorială a profilului M de la Arm, care oferă un spor de performanță de 4 ori mai mare pentru procesoarele de semnal digital (DSP) și implementările de învățare automată (ML) față de microcontrolerele bazate pe procesorul Arm Cortex-M7. Acest spor de performanță poate permite clienților să elimine un DSP suplimentar din sistemele lor pentru anumite aplicații. Renesas a demonstrat sporul de performanță datorat tehnologiei cu heliu la Embedded World 2023. Renesas este lider în domeniul AI edge și endpoint, cu o gamă largă de soluții AI embedded și TinyML pentru aplicații avansate în domeniul auto, industrial și comercial, bazate pe instrumentele sale Reality AI Tools, împreună cu un portofoliu extins de oferte de procesare embedded și IoT. Noile microcontrolere din seria RA8 permit dispozitivelor edge și endpoint să implementeze procesarea limbajului natural în aplicațiile de inteligență artificială vocală și de mentenanță predictivă, utilizând heliul pentru a accelera procesarea rețelei neurale.

Caracteristici de securitate de top

Pe lângă performanțele de vârf, microcontrolerele din seria RA8 oferă o securitate avansată, de ultimă oră. Nucleul Cortex-M85 include tehnologia Arm TrustZone® care permite izolarea și partiționarea securizată/nesecurizată a memoriei, perifericelor și codului. Microcontrolerele din seria RA8 introduc cel mai avansat IP de securitate de la Renesas (RSIP-E51A) care oferă acceleratoare criptografice de ultimă generație și suportă o pornire cu adevărat sigură. Alte caracteristici avansate de securitate includ stocarea imuabilă pentru o rădăcină de încredere hardware puternică, Octal SPI cu DOTF (Decryption-on-the-fly), depanare securizată și autentificată, programare securizată din fabrică și protecție la manipulare (tamper protection). Împreună cu Arm TrustZone, acest lucru permite o funcționalitate cuprinzătoare și complet integrată a elementelor securizate. Arhitectura Armv8.1-M introduce extensia de securitate PACBTI (Pointer Authentication and Branch Target Identification), care asigură atenuarea atacurilor software care vizează încălcări ale siguranței memoriei și corupții de memorie. Seria RA8 are în vedere, de asemenea, certificările PSA Certified Level 2 + Secure Element (SE), NIST CAVP și FIPS 140-3.

Seria RA8M1 este disponibilă pentru livrare astăzi

Renesas a început livrările în volum ale primelor dispozitive din seria RA8 – familia RA8M1. Microcontrolerele RA8M1 sunt dispozitive de uz general care se adresează diverselor aplicații cu calcul intensiv în automatizări industriale, electrocasnice, case inteligente, bunuri de consum, automatizări de clădiri/casnice, medicale și de inteligență artificială în aplicații precum scanere de amprente, termostate, PLC-uri, contoare inteligente și hub-uri casnice.

Caracteristicile principale ale microcontrolerelor RA8M1

  • Nucleu: Arm Cortex-M85 la 480 MHz cu Heliu și TrustZone
  • Memorie: Memorie Flash integrată de 2MB/1MB și 1MB SRAM (inclusiv TCM, 512KB ECC protejat)
  • Periferice: Octal SPI compatibil xSPI cu XIP și decriptare DOTF (Decryption-on-the-fly), CAN-FD, Ethernet, USBFS/HS, interfață pentru cameră pe 16-biți și I3C, printre altele
  • Securitate avansată: Algoritmi criptografici de vârf, TrustZone, stocare imuabilă, rezistență la manipulare (tamper) cu protecție împotriva atacurilor DPA/SPA, depanare securizată, programare securizată din fabrică și suport pentru gestionarea ciclului de viață
  • Capsule: 100/144/176 LQFP, 224 BGA

Disponibilitate

Microcontrolerele RA8M1 sunt disponibile acum, împreună cu software-ul FSP. Renesas livrează, de asemenea, kitul de evaluare RA8M1 Group (RTK7EKA8M1S00001BE). Diverși parteneri Renesas oferă, de asemenea, soluții gata pregătite pentru producție pentru seria de microcontrolere RA8M1. Renesas salută alți parteneri care doresc să își porteze soluțiile software pentru a profita de nucleul Cortex-M85 și de tehnologia cu heliu.

Informații despre toate aceste oferte sunt disponibile la renesas.com/RA8M1. Mostre și kituri pot fi comandate fie pe site-ul Renesas, fie prin intermediul distribuitorilor.

*) Criteriul de referință CoreMark® al EEMBC măsoară performanța microcontrolerelor și a unităților centrale de procesare utilizate în sistemele embedded.

Renesas Electronics Corporation

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu