Noi circuite ce reduc consumul de putere cu 25% în aplicaţiile de iluminare

by donpedro

Noul chip LightMOS™ dezvoltat de producătorul german de circuite semiconductoare – Infineon Technologies, aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte economisirea energiei în sistemele de iluminare în timp ce sporeşte confortul beneficiarilor acestor sisteme. În viitorul apropiat, tuburile flourescente vor lumina precum lămpile cu filament convenţionale fără orice tremurare sau instabilitate, fiind capabile de operare prin acţionarea de la un întrerupător cu rezistenţă variabilă. La începutul primăverii viitoare, lămpile echipate cu circuitele LightMOS vor fi disponibile pentru comenzi comerciale.
În fabrici, marile magazine şi în birouri, tuburile flourescente sunt utilizate virtual oriunde pentru a furniza lumina artificială. Dispozitivele LightMOS de la Infineon vor fi instalate în interiorul aşa numitelor balasturi electronice care furnizează puterea tuburilor flourescente. Astăzi, aproximativ 80% din aceste balasturi electronice încă lucrează pe principiul magnetic folosind bobine, condensatoare şi electrozi de aprindere. Dar noile balasturi electronice care vor încorpora aceste chipuri de putere vor fi mult mai fiabile decât cele tradiţionale.

Balasturile electronice vor utilize puterea mult mai eficient reducând consumul de putere în sistemele de iluminare cu 25%. Acest lucru implică mari economii de energie în ceea ce priveşte iluminatul artificial.
Cereri în toată lumea – aproximativ 600 milioane de chipuri
Circuitele LightMOS reduc costurile tehnologiei semiconductorilor numite de Infineon TrenchStop; preţurile noilor balasturi electronice vor scădea cu aproximativ 15% faţă de cele tradiţionale, iar pe baza acestei noi tehnologii, Infineon estimează că vor fi cereri în lume de aceste noi dispozitive care se vor cifra la 600 de milioane până în anul 2005 dintre care aproximativ 240 de milioane vor fi comandate numai în Europa. Compania va începe primele livrări în noiembrie anul acesta.

Chipurile LightMOS vor fi folosite iniţial pentru iluminarea birourilor, magazinelor şi fabricilor, iar într-un viitor nu prea îndepărtat acestea vor fi folosite în clădirile rezidenţiale.

www.infineon.com

Adaugă un comentariu